Espanyol

VÍCTOR SÁNCHEZ

CAPITÀ DE L’ESPANYOL

“La marxa de David López seria un cop duríssim”

“Espero que continuï, és un pilar bàsic i amb jerarquia dins l’equip. Trobar-ne un com ell en el mercat és complicat”

“Rubi lluitarà pel club i sap que el més important és el club”

A l’Espanyol les hem vistes de tots colors, sempre han marxat els millors i ara ha tornat a passar amb Gerard Moreno

Víctor Sánchez (Rubí, 1987) suma la seva vuitena temporada de blanc-i-blau. El seu grau de coneixement del club és indubtable i escoltar-lo és un bon aperitiu per saber cap a on caminarà l’Espanyol de cara al curs 2018/19.

Primera setmana de pretemporada. Es nota la càrrega de treball?
Les sessions amb Rubi estan sent molt intenses perquè li agrada que els seus equips estiguin bé físicament. Tenim molta càrrega i molt treball, però segur que ens va bé de cara a la lliga.
Pel que fa a la preparació hi ha diferència entre Quique i Rubi?
Aquest any estem fent una mica més de treball de força i físic. Però pel que fa a la pilota, de moment, hem fet poc però sabem que anirà agafant més protagonisme. És un tècnic que vol ser protagonista amb la pilota.
Agrada aquesta nova proposta?
Sí, crec que és bona però també ens ha fet molt patent que l’any passat érem un equip ben estructurat en defensa i això no ho vol perdre. Vol millorar la fase ofensiva i amb Gallego, en els últims partits, la vam millorar.
Quina temporada es dibuixa?
El projecte va tenir una aturada l’any passat on l’equip no va anar bé. La venda de Gerard, la pujada dels abonaments... Tot això afecta. Però l’afició se sent molt identificada amb la figura del nou tècnic. És un home de casa. Ve de baix i és una oportunitat molt gran per a ell. És treballador al màxim i això lliga molt bé amb el que és l’Espanyol. Si hi afegim el perfil futbolístic del nou tècnic, amb un bon toc amb la pilota i atractiu, farà que la gent s’enganxi. Cal oferir a la gent coses noves i això es veurà als partits.
La situació del club és tan greu com es dibuixa o no ho és tant?
A veure, aquí les hem vistes de tots colors. Sempre han marxat els que han fet millor temporada. Hem venut Sergio García, Kiko, Héctor Moreno, David, Stuani... Molts jugadors que ens hauríem permès créixer se’n van anar per diverses circumstàncies econòmiques o personals. Ara ens ha tornat a passar amb Gerard. Era un futbolista molt important per a nosaltres. Però ens toca seguir, ningú és imprescindible.
Per tant, la clau és el tècnic?
Més que la clau, és un dels canvis més clars que hi ha respecte a l’any passat. És important perquè la gent es veu representada en ell i ell és veu identificat amb l’equip. És un tècnic que lluitarà pel club i que sap que el club és el més important, tant per a ell com per a nosaltres, i això és la base de tot a l’Espanyol.
Borja Iglesias és l’única cara nova. Fitxatge de 10 milions, el més car de la història del club.
La xifra és la que és, però el mercat està boig i pagar 10 milions per un davanter no és cap bogeria. El problema és que nosaltres no els havíem pagat encara. Però Borja i Gerard són jugadors diferents i seria contraproduent carregar-lo de pressió. A Gerard el primer any que va arribar li va costar i va ser suplent en molts partits. Cal tenir paciència i, tant de bo sigui titular des del primer dia però carregar-lo de més pressió de la que té no seria bo.
I com ho afronta ell?
Borja és un jugador molt centrat i amb el cap ben moblat i nosaltres farem tot el possible per ajudar-lo perquè no tingui problemes. Fora del camp és un noi respectuós, però a dins no s’amaga i demana la pilota. Segur que li anirà bé.
Hi haurà pocs fitxatges, això és bo o dolent?
Això explica que l’any passat ja teníem un bon equip i teníem una bona plantilla i amb això es poden fer grans coses.
Ha marxat Gerard i perilla David López. Seria un daltabaix?
Jo mai hauria venut Gerard, però són coses que el club es veu obligat a fer i a David tampoc el vendria. Una altra cosa és el que ell vulgui valorar i el que pensi, i la visió del club de si pot sortir i tenen un substitut o no. Però no seria bo per a l’equip que ell marxés perquè és un futbolista que té una jerarquia clara i és un dels eixos de l’equip. Trobar un defensa de garanties com ell és complicat.
Seria un cop duríssim?
Sí, seria un cop duríssim i no seria positiu per a l’equip. Espero que continuï, amb el seu retorn hem guanyat molt en sortida de pilota, sentit tàctic i ajudes als companys. És un pilar bàsic.
Objectius de la temporada?
Hem parlat molt d’això aquests últims anys i al final no s’han aconseguit i encara menys parlar d’objectius per d’aquí a uns anys. Això és complicat en el món del futbol. Hem de treballar amb ambició. Hem de ser sòlids i regulars per fer una bona temporada.
I superar els 50 punts?
La puntuació ens la marcarà la lliga. Pots arribar als 50 punts i ser el setè o el dotzè. Hem de ser un equip amb personalitat i amb un criteri clar, no anar a contracorrent com ens passava en molts partits el curs anterior.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)