Espanyol

Acord imminent per a la renovació de David López

Esperat. Si res no es torça, el club i el central de Sant Cugat haurien de fer oficial l’entesa en els pròxims dies

Tot va bé si acaba bé. Això deuen pensar a l’Espanyol ara que un dels serials de l’estiu està a punt de tancar-se amb final feliç. David López i el club han arribat a un acord verbal i l’anunci de l’entesa definitiva sembla imminent. Quan finalment es faci públic el sí, vull del jugador santcugatenc, la direcció esportiva podrà donar per tancada, per fi, una de les carpetes que ha mantingut el club, Rubi i sobretot la parròquia blanc-i-blava amb l’ai al cor durant bona part de l’estiu.

L’espera i els dies de silenci només feien que fer la bola més gran en un tema en què les dues parts remaven en la mateixa direcció: la de la continuïtat del jugador. Econòmicament, tant el club com el futbolista faran un esforç, però que pagarà la pena. D’una banda, l’Espanyol convertirà el central en un dels jugadors més ben pagats de la plantilla, mentre que, de l’altra, López renuncia a ofertes molt més suculentes que li oferien des de l’estranger. Però el cert és que el del planter sempre s’ha mostrat partidari de continuar al club de la seva vida després d’haver-ne ja sortit ara fa quatre anys, mentre que el club devia un esforç a un dels referents de l’equip el curs passat i que, de cara a la temporada que ve, encara augmentarà més el seu pes sobre el terreny de joc i en el vestidor. A més, tot i que els responsables que li van prometre la millora ja no formen part del club, l’Espanyol sabia que estava en deute amb el jugador i el seu salari estarà fins i tot per de les quantitats de les quals es van parlar ara fa un any. Els seus agents ja feia una setmana que tenien la proposta de renovació i el retorn a casa del jugador, un cop acabada la gira americana, ha acabat de desencallar la situació.

Ofertes insuficients

En cap cas, però, els emoluments arribaran a les xifres que li oferia el Fulham, però és que, d’altra banda, l’Espanyol tampoc podia acceptar l’oferta del conjunt anglès, com tampoc la de l’Olympique de Lió. Els dirigents blanc-i-blaus sempre s’han remès a la seva clàusula de rescissió de 40 milions quan es parlava d’una possible sortida de David, i el que està clar és que en cap cas els sortia a compte asseure’s a parlar amb un club que oferia unes quantitats semblants a les que l’Espanyol ha pagat per Borja Iglesias –es parla que el Fulham va fer una primera oferta d’uns nou milions, i una segona que arribava als dotze–. “És una falta de respecte per al club”, va dir ja fa uns dies el director general corporatiu del club, Roger Guasch, als micròfons de Catalunya Ràdio. “Si algú està interessat en el jugador ha de venir amb la clàusula o amb unes quantitats que s’hi assemblin. Hem de posicionar el club i fer que ens tinguin respecte. En totes les ofertes que arriben sembla que necessitem vendre, i això no és així”, va insistir Guasch.

Ni l’afició, ni Rubi ni la plantilla haurien entès que el club es desprengués d’un futbolista de la seva importància per unes quantitats com aquestes i encara més veient com està el mercat. Així doncs, vist que no sembla que hi hagi d’haver gaires incorporacions aquest estiu –tancada la renovació del central, la direcció esportiva s’haurà de centrar a accelerar les sortides–, el cos tècnic entén la renovació del central com el millor dels fitxatges.

TERMINIS

El club tenia previst tancar la renovació un cop acabada la gira i serà així

LA FITXA

No s’arriba al que oferia el Fulham però millora el que se li va prometre ara fa un any

CABDAL

Pels tècnics, la seva renovació equival al millor de tots els fitxatges
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)