Espanyol

Gerard Moreno davant el mirall

El fill pròdig. Tornarà diumenge a Cornellà però es trobarà un Espanyol molt diferent del que coneixia

El partit de diumenge contra el Vila-real no serà un més. L’Espanyol, com a col·lectiu, intentarà sumar la quarta victòria consecutiva a casa i, de retruc, mantenir el full de serveis immaculat a l’RCDE Stadium. I és que els deixebles de Rubi són l’únic equip de primera divisió que no ha cedit punts al seu estadi.

Més enllà d’això, el focus d’atenció estarà sobre Gerard Moreno. El partit no serà un més per al davanter, i des que es va sortejar el calendari el tenia subratllat en vermell. Tornarà a l’Espanyol després de protagonitzar el traspàs més important de la història del club català. El punta de Santa Perpètua va marxar a canvi de 20 milions d’euros per la meitat dels seus drets cap a la Plana Baixa. Una sortida amb la qual l’Espanyol tancava una bona operació econòmica. Va fitxar el punta per 1,5 milions d’euros i el va acabar venent per una quantitat ostensiblement superior tres anys després.

La marxa va anar bé al club blanc-i-blau, però també al futbolista. Gerard Moreno ja va ser temptat pels groguets de manera insistent en diversos mercats de fitxatges. L’estiu del 2017, i després d’un primer any bo amb Quique Sánchez Flores, el davanter va tancar la porta a l’oferta del Vila-real. Gerard estava gaudint a l’Espanyol. Havia signat 13 gols en la lliga i el projecte Chen semblava ambiciós. El desencís esportiu es va anar apoderant d’ell la darrera temporada. El punta era l’ànima d’un equip deprimit durant gran part de la lliga. Només la seva jerarquia i intel·ligència va salvar l’equip de caure més baix. Era el futbolista total i generador de tot el joc ofensiu blanc-i-blau. El curs va acabar amb xifres espectaculars per a un Gerard Moreno que va signar 16 gols. Però les sensacions del futbolista, que es va quedar sense anar a la selecció, tot i les seves magnífiques estadístiques, li van fer escoltar veus del seu entorn que li aconsellaven marxar i acceptar l’oferta del Vila-real per fer un salt en l’aspecte esportiu: jugar a Europa i ser referent d’un equip instal·lat en la part alta de la lliga en els últims anys. Canviava el projecte de futur incert de l’Espanyol per un de sòlid com el del Vila-real.

Un Espanyol sòlid

La idea del davanter s’ha esquerdat en aquest inici de lliga. Gerard Moreno ho ha jugat tot amb el Vila-real, set titularitats de set, però només ha fet un gol i ha vist com el joc que practica l’Espanyol és radicalment diferent del de l’any passat. El club blanc-i-blau ha fet un salt de gegant en la seva producció de futbol, i això que ha perdut una peça important com és el punta de Santa Perpètua.

L’Espanyol, després de set jornades, camina per davant del Vila-real amb dos punts més. I el relleu de Gerard, Borja Iglesias, ha marcat dos gols en aquest inici de campionat. El Vila-real de Javi Calleja no acaba de trobar el punt d’afinació necessari per traduir en resultats el seu potencial i Gerard Moreno veu com ha deixat grans amics a Barcelona que el tenen informat de l’actualitat del club. Veu i escolta com s’estan divertint i ell, a l’altra banda del telèfon, no acaba de trobar diversió a La Ceràmica i potser enyora part de la seva vida a Barcelona.

LA COMPARACIÓ

El seu relleu, Borja Iglesias, ha fet dos gols en la lliga; i ell, només un

Quina serà la rebuda de l’afició al davanter?

Una de les incògnites és com rebrà l’afició de l’Espanyol el gran ídol dels últims anys a Cornellà. El davanter de Santa Perpètua va marxar de l’Espanyol sent el màxim golejador blanc-i-blau en les dues darreres temporades. La seva marxa va deixar òrfena una parròquia que veia en la figura del 7 un futbolista rellevant i una icona que anava més enllà del seu amor al club. Molts ja l’alçaven com l’hereu de Raúl Tamudo. La seva sortida va ser un malson per a molts aficionats que havien que despenjar, els més petits, els pòsters del futbolista a la paret de l’habitació. La seva sortida, en part obligada per l’economia del club i també per la voluntat del futbolista, va ser freda als ulls de molts aficionats que esperaven una mirada més propera del futbolista i un comiat, com cal, en una roda de premsa i no mitjançant una simple nota. Caldrà veure si aquestes formes s’acaben transformant en xiulets o bé en uns aplaudiments per recordar amb elegància el que va ser, fa pocs mesos, el futbolista més idolatrat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)