Espanyol

Gols de confirmació

Doblet a Osca. Les dues dianes que va anotar Borja Iglesias diumenge passat esvaeixen els dubtes després del partit contra el Vila-real. El ‘Panda’ treballa, genera i també marca

La paciència i el futbol d’elit són dos conceptes que no acostumen a anar junts i a Borja Iglesias ja el començava a preocupar el fet d’haver marcat només dos gols en les primeres vuit jornades de lliga. El davanter gallec no havia jugat mai a primera –tret d’una estoneta d’onze minuts fa quatre temporades amb el Celta–, però a l’Espanyol hi va arribar amb dues motxilles que l’obligaven pràcticament a tenir un rendiment immediat: el preu i l’etiqueta de substitut de Gerard Moreno.

El cert és que dins el vestidor blanc-i-blau mai hi ha hagut cap dubte i Borja Iglesias va convèncer des del principi. Menys contra l’Eibar, que va entrar en les rotacions i va sortir a la segona meitat, Rubi ha utilitzat en tots els partits de lliga el davanter com a màxima referència i el gallec ha respost amb bones actuacions. Però com que els davanters viuen del gol, el partit de Vila-real, el darrer a casa, va deixar una sensació agredolça a la parròquia blanc-i-blava: el Panda va ser un dels destacats en la millor actuació coral de l’Espanyol i va ser un autèntic corcó per a la defensa del submarí groc, però just el dia que Gerard tornava a l’RCDE Stadium va estar negat de cara a gol i va fallar fins a quatre oportunitats clares davant Asenjo. Mal negoci per a un jugador que viu, injustament, sota l’allargada ombra dels 16 gols de Gerard Moreno l’any passat.

Però si hi havia dubtes es van esvair d’una tacada. “El futbol té aquestes coses i he tingut dues ocasions i les he fet i l’altre dia contra el Vila-real no. La sort és tenir uns companys que fan que tingui ocasions de gol”, va dir Iglesias després de donar la victòria al seu equip amb un doblet esperançador. I és que amb aquests dos gols el gallec suma ja quatre dianes aquest curs, es destaca com a màxim realitzador de l’equip i supera les xifres que tenia Gerard Moreno en aquest mateix moment del curs passat. “Longo i Cucho Hernández han de fixar-se en el que està fent Borja Iglesias; també era l’any passat a segona i mireu quins números té”, va dir el tècnic de l’Osca, Francisco, al final del partit de diumenge.

No només gols

Tot i ser un futbolista amb uns registres realitzadors extraordinaris aquestes darreres dues temporades, el gallec ha demostrat en aquests primers mesos com a blanc-i-blau que no és un simple golejador. La seva pugna amb els centrals rivals per guanyar disputes està resultant un element essencial per a l’equip cada vegada que necessita superar la pressió amb un futbol més directe i, a més, tot i la seva corpulència, també ha evidenciat que és un davanter que va bé a l’espai. Treballa per l’equip, marca gols i a sobre també en dona, com demostren les seves dues assistències en aquest inici de curs. “És la meva manera de veure el futbol. Soc davanter i he de fer gols, però poder habilitar els companys perquè marquin ells també és important per a l’equip i ho intento fer”, va dir el Panda en unes declaracions als mitjans del club.

MILLORA

En la jornada 9 del curs passat, Gerard Moreno havia sumat tres gols, un menys que Borja Iglesias ara

EL PROTAGONISTA

El futbol té aquestes coses. L’important és tenir companys que fan que tingui ocasions
Borja Iglesias
davanter de l’espanyol
Soc davanter i he de fer gols, però poder habilitar els companys perquè marquin també és important per a l’equip i ho intento fer
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)