Espanyol

El difícil moment de Duarte

Situació. El defensa costa-riqueny és el primer fitxatge de l’era Chen però veu com el seu futur a l’Espanyol es complica. Té contracte fins al juny però ara mateix és el quart central per a Rubi

Óscar Duarte (Masaya, Nicaragua, 1989) es va convertir en el primer fitxatge de l’era Chen. El magnat xinès aterrava a l’Espanyol i una de les peticions dels tècnics era la incorporació del central de Costa Rica per aturar la sagnia de gols de l’equip dirigit llavors per Constantin Galca. L’internacional va arribar el gener del 2016 procedent del Bruges de Bèlgica a canvi d’1,15 milions d’euros. Óscar Duarte té contracte fins al juny. Mesos enrere el club blanc-i-blau s’havia plantejat allargar la seva vinculació després que superés una dura lesió als lligaments encreuats del genoll, el març del 2017, que el va deixar set mesos de baixa.

Ara la situació pinta malament per al central, que ja comença a assumir que el seu futur, més enllà d’aquesta temporada, no és continuar vestint la samarreta blanc-i-blava. “Estic tranquil, em queden vuit mesos de contracte i soc molt feliç aquí. Em continuaré entrenant per posar les coses difícils al tècnic”, va assenyalar ahir. El seu discurs ha canviat respecte a fa uns mesos, quan només esperava una trucada de l’Espanyol per posar fil a l’agulla a la seva renovació. Ara el temps li juga en contra. Amb les xifres a la mà, el costa-riqueny és el quart central per a Joan Francesc Ferrer, Rubi. La parella titular de l’eix és la formada per David López i Mario Hermoso. Rubi sempre ha apostat per tots dos i només ha capgirat la seva tendència per una lesió del santcugatenc, absent en tres partits de lliga. En la seva absència Naldo i Duarte es van repartir els minuts. El brasiler va ser titular en dos partits i el costa-riqueny només una vegada. Ha estat contra l’Eibar quan ha gaudit de la seva única titularitat aquesta temporada i només va tornar a jugar divendres contra el Valladolid, quan va entrar en el tram final per fortificar la medul·lar actuant de pivot. En total, 102 minuts en lliga.

Tendència a la baixa

La participació del central tampoc l’ajuda a l’hora de buscar arguments per a una renovació. El Mae, com el coneixen dins del vestidor, ha anat reduint la seva participació en la lliga amb el pas de les temporades. Així, l’any del seu debut (recordem que va arribar en el mercat d’hivern) va jugar 1.195 minuts i va ser titular indiscutible. El curs següent (2016/17) va baixar a 1.123 minuts i el curs passat es va quedar amb 990 minuts. Cal recordar que en aquestes dues temporades va afrontar l’esmentada lesió de lligaments, el març del 2017, i no va reaparèixer fins al novembre d’aquell any. La sort ha estat esquívola per al central, que també ha vist com la seva cotització ha passat de quatre milions a només un en l’actualitat. La lliga només acaba de començar però Óscar Duarte necessita que la seva situació faci un gir copernicà per allargar el seu contracte. Una situació que ara mateix sembla improbable i llunyana.

La seva sort podria canviar gràcies a la copa. L’Espanyol jugarà demà contra el Cadis l’anada dels setzens. Tot i això, el central no ho veu com una reivindicació per als menys habituals com ell. “Ens il·lusiona perquè és una competició molt bona però no és un moment per reivindicar-se. És un partit més i l’entrenador ja em coneix i sap el que puc donar-li. El que entri que ho faci bé”, pronosticava.

Consell a Hermoso

Óscar Duarte és una persona molt estimada dins de la plantilla per la seva bonhomia i ahir no va tenir cap impediment per elogiar un dels culpables de la seva suplència: Mario Hermoso. El futur del jove central s’ha vist relacionat amb el Madrid pel seu gran rendiment actual. “Jo en això no vull opinar. Mario aquí és un jugador important i està jugant molt bé. Volem que estigui aquí”, va reblar el costa-riqueny.

EL FUTUR

“Estic tranquil, em queden vuit mesos de contracte i soc molt feliç aquí”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)