Espanyol

Recuperat per la causa

Exemple. L’arribada de Rubi a l’Espanyol ha suposat un autèntic alliberament per a molts futbolistes, un dels quals és Sergio García que, als seus 35 anys, ha recuperat el millor nivell

Més enllà de la brillant temporada que està realitzant l’Espanyol, l’arribada de Joan Francesc Ferrer Rubi a la banqueta ha suposat un autèntic alliberament per a molts futbolistes que, sota la seva direcció, han recuperat el seu millor nivell. Un d’ells és, sens dubte, Sergio García. No és casual, doncs, veure’l amb un somriure d’orella a orella en actes públics o a l’hora d’atendre els mitjans. “Amb l’edat s’aprenen moltes més coses. La veritat és que estic content amb el rol que tinc a l’equip”, reconeix un Sergio García que, als seus 35 anys, està vivint una segona joventut.

Més escorat a la banda que de costum i, de retruc, més allunyat del gol, però amb una total llibertat de moviments per desequilibrar les defenses rivals, el punta del Bon Pastor és un dels capdavanters d’un Espanyol el sostre del qual no sembla tenir fi. “Està sent una bona temporada i penso que podem completar un grandíssim any. Tant de bo acabem al més amunt possible”, va destacar. Setè futbolista amb més minuts disputats i titular en 10 de les 12 jornades de lliga, el gir de 360 graus que ha experimentat el veterà capità blanc-i-blau li ha permès passar de ser una peça residual amb Quique Sánchez Flores a convertir-se en una figura transcendental per a Rubi. Amb un estat físic envejable ateses les seves estadístiques sobre la gespa, el valor de l’experiència que suposa disposar d’un home com Sergio García és de vital importància per a l’equip.

Creatiu, compromès en l’esforç i dotat d’una tècnica exquisida, la pausa i la claredat que aporta en el joc entre línies l’han convertit en el soci de luxe de Borja Iglesias a l’atac espanyolista. “De l’Espanyol, el que em té conquistat és Sergio García, un jugador dels d’abans; entén molt bé el futbol, se situa molt bé, té una gran capacitat tècnica, personalitat, execució, lideratge. Per a mi és el futbolista important d’aquest equip”, destacava fa unes setmanes a L’Esportiu Sergio González, tècnic del Valladolid. “És un jugador diferent, té un talent innat. És el millor amb qui he estat junt amb Gerard Moreno”, destacava també a aquest diari el capità Javi López. Absent per lesió en la primera visita del Girona a l’RCDE Stadium la temporada passada, Sergio García no veu el partit de demà com una revenja per la derrota encaixada ara fa gairebé un any. “El vivim com un partit més. No hi ha ànim de revenja, no mirem més enllà”, va etzibar el ‘9’ periquito.

Amb una clàusula que li permetria renovar de forma automàtica si disputa 25 partits, Sergio García va mostrar-se taxatiu en ser qüestionat pel seu futur. “La meva idea és continuar aquí. Si a final de curs em mereixo poder seguir, doncs encantat. M’agradaria retirar-me aquí, però el futbol dona moltes voltes i cada any és un món.” Amb Rubi tothom ha millorat i Sergio García n’és el millor exponent.

LA FRASE

Amb l’edat s’aprenen moltes més coses. Estic content amb el rol que tinc a l’equip
Sergio García
davanter de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)