Espanyol

David n’està fins als nassos

Polèmica. El central n’està tip, de Stuani. “La jugada l’he vist mil vegades repetida i és una jugada indecent. Ho fa volent i deixa el colze enrere de manera temerària”

David López va viure un dels partits més tensos de la seva carrera diumenge passat. El futbolista, de tarannà tranquil, es va veure superat per la forma de jugar de Stuani. El central blanc-i-blau ja va avisar de la duresa del joc del davanter gironí a L’Esportiu però la història es va repetir. Més que l’acció del davanter, que li va donar un altre cop de colze, el futbolista està tip de la reiteració d’aquestes accions i ahir va demanar sortir en una roda de premsa per donar la seva versió. El futbolista feia temps que meditava el que volia dir. La plantilla ja sabia la seva opinió i dilluns Dídac Vilà ja es va erigir en portaveu improvisat. Ahir el santcugatenc va dir de manera contundent i clara el que pensava dels reiterats cops de colze de l’internacional en els últims duels directes. “Volia felicitar-lo a ell, és el màxim golejador de la lliga i està a un nivell altíssim. Ens ha guanyat. No és una revenja. Però la jugada l’he vist mil vegades repetida i és una jugada indecent. Ho fa volent perquè sap on soc. M’agafa i deixa el colze enrere de manera temerària. Si ho fas així saps que alguna cosa passarà”, va dir el central, que va continuar argumentant la seva protesta. “En tres partits amb ell m’ha passat quatre vegades. El discurs de noblesa ja no em serveix. Soc una persona que entén moltes coses. Em va trencar el nas la primera vegada; a Girona també em va donar un cop, i l’altre dia va tornar a passar. No soc un ximple. És una falta de respecte a un professional, a la professió i a un excompany d’equip. Li he perdut l’admiració i el respecte que tenia per aquesta mena d’accions. Li tenia afecte i m’he emportat una decepció personal”, reblava el central blanc-i-blau, al qual van preguntar per què no entrava en el joc brut de l’uruguaià. “La meva manera de ser no és així. Moltes vegades m’han preguntat per què no li vaig tornar el cop. Potser m’hauria quedat més tranquil però podria haver perjudicat l’equip”, va afirmar.

El santcugatenc té clar quin és el camí per frenar el jugador i tot està en mans dels col·legiats: “Si tu ets jugador i fas això i t’ho permeten, ho tornaràs a fer. El dia que li ensenyin una targeta vermella potser s’ho pensarà.” El santcugatenc encara està esperant les disculpes de Stuani: “Té el meu telèfon i no he rebut res ni va venir al vestidor. Cadascú té la seva forma de ser, remordiments i consciència.”

El VAR també està sota sospita i David López no va esquivar la qüestió d’un sistema que ha perjudicat clarament l’Espanyol en aquest inici de lliga. “Em sembla increïble que no hagi actuat. La primera vegada que ho he vist és una agressió claríssima i ho té clar molta gent que he consultat i que no és de l’Espanyol”, va dir, i hi va afegir: “El VAR ha servit per fer justícia però s’ha de millorar la seva utilització. Ens han tallat jugades d’un fora de joc dubtós abans d’acabar-les. El penal a Sergio García a Sevilla. És una eina molt útil però cal millorar-la.” Ara, però, David ja pensa en el partit de Getafe per tornar a guanyar.

DAVID LÓPEZ

“El discurs de noblesa ja no em serveix. Li tenia afecte i m’he emportat una decepció personal”

Stuani només ha estat expulsat jugant a l’Espanyol

Stuani només ha estat expulsat jugant amb l’Espanyol en tota la seva carrera a Europa, i això que també ha passat per l’Albacete, el Reggina, el Llevant, el Racing de Santander, el Boro i ara el Girona. En concret, el davanter ha estat expulsat dos cops vestit de blanc-i-blau i les targetes vermelles van ser per la mateixa acció de diumenge a David López. La primera expulsió va arribar el 27 d’abril del 2014 en un Espanyol-Almeria (1-2). El col·legiat era Hernández Hernández, el mateix que va xiular el partit contra el Girona. El canari va mostrar la primera targeta groga a l’uruguaià per protestar en el minut 29 i la segona en el 48 “per disputar la pilota davant un adversari colpejant-li amb el braç la cara de manera temerària”, deia l’acta del partit jugat a Cornellà.

La història es va repetir mesos després a Vallecas. Era el 20 de desembre del 2014. El col·legiat era Martínez Munuera. Stuani va entrar en el minut 61 per Caicedo i només va estar 20 minuts a la gespa. La primera groga va arribar per haver “colpejat un adversari amb el braç de manera temerària en la disputa d’una pilota” en el minut 71. I la segona groga i expulsió en el minut 80 pel mateix motiu que la primera, segons l’acta del partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)