Espanyol

Un gener per capgirar-ho tot

Mentalitzats. L’Espanyol encetarà un mes de gener molt exigent, amb cinc compromisos en tan sols tres setmanes, disposat a donar continuïtat a la millora oferta al Wanda i tallar la mala ratxa de resultats

El cop anímic que ha suposat la mala ratxa de resultats d’aquest tram final d’any que ha arrossegat l’Espanyol és innegable. I és que, de veure’s instal·lat en una històrica segona posició i signar el millor inici del club en la lliga de tot aquest segle a còpia de dotar l’equip d’una mentalitat guanyadora encomiable, s’ha passat a viure una situació diametralment oposada, igualant la pitjor ratxa de derrotes seguides en la màxima categoria del futbol espanyol.

Un gir copernicà que fa que el conjunt blanc-i-blau enceti el nou any amb menys optimisme del que es preveia fa tan sols un mes i mig de competició, però també amb el ferm convenciment que hi ha temps de capgirar l’actual dinàmica de resultats. Tot i el bany de realitat que han suposat les sis derrotes consecutives –algunes, però, oferint trams de bon futbol, com els que va mostrar al Sánchez Pizjuán o més recentment al Wanda Metropolitano–, el vestidor veu el mes de gener com una oportunitat per dignificar el rumb perdut i descarregar pes d’una motxilla que a hores d’ara va ben carregada de pedres.

Així, començar l’any vencent el Leganés s’albira clau per poder agafar aire en un mes de gener exigent per a l’Espanyol, primer per tallar de soca-rel la ratxa actual i els dubtes generats en les darreres jornades, però també per la dura càrrega de partits que haurà d’afrontar, amb un total de cinc compromisos en tan sols tres setmanes.

Tres visites seguides fora

En el primer partit l’Espanyol rebrà un Leganés que arribarà a Cornellà-el Prat en un bon moment de forma. Tot i haver sumat un sol triomf a domicili aquest curs, el conjunt de Pellegrino acumula set jornades sense perdre, amb cinc empats –contra el Sevilla i l’Atlético, entre altres– i dues victòries. Tot un avís per a navegants d’un equip que la temporada passada ja va vèncer l’Espanyol en els dos compromisos de lliga: 0-1 a l’RCDE Stadium i 3-2 a Butarque.

Superat aquest compromís, l’Espanyol afrontarà tres visites consecutives, primer a El Madrigal (dia 9), en l’anada dels vuitens de copa contra el Vila-real, i posteriorment a Anoeta (dia 13) i Ipurua (dia 20), on se les haurà, respectivament, amb la Real Sociedad i l’Eibar, dos conjunts que a hores d’ara lluiten per sortir de la zona calenta de la classificació. Un gener en què els homes de Rubi esperen donar continuïtat als senyals de recuperació que van mostrar al Wanda i que acabaran rebent la visita del Madrid el dia 27. Sens dubte, un autèntic tour de force per a un Espanyol sense descans que vol tornar a il·lusionar amb l’arribada de l’any nou.

GENER ATAPEÏT

Leganés, Vila-real (copa), Real Sociedad, Eibar i Real Madrid, rivals aquest mes

Marc Roca, optimista de mena

Recuperat per a la causa aquest curs per Rubi, Marc Roca va ser ahir l’home que va comparèixer en roda de premsa després que l’equip tornés a la dinàmica d’entrenaments completades les festes de Nadal. Tocant de peus a terra però plenament optimista de cara al començament d’any, el migcampista de la Granada té clar quina ha de ser la línia a seguir tot i l’actual mala ratxa de resultats. “Vam fer un bon partit al Wanda. Creiem en el que fem i en com vam jugar. Si en els primers deu partits vam jugar així, també ho podrem fer ara”, va destacar Roca, que veu el vestidor unit. “Psicològicament estem forts. Creiem en la idea de joc, ens entrenem bé i no tenim dubtes que tirarem endavant. Ara es veuen els valents, i nosaltres ho som i ho tirarem endavant.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)