Espanyol

Un dia per no oblidar-lo

Europa League. El somni utòpic és ben real i el RCDE Stadium viurà la seva estrena a Europa. L’Espanyol mesurarà les seves forces, en la jornada inaugural, contra el Ferencvaros hongarès

El RCDE Stadium viurà aquesta nit el partit més especial de la seva història després de la seva inauguració el 2 d’agost del 2009. No serà un partit més. Han passat deu anys i el nou feu blanc-i-blau podrà degustar la disputa d’un partit amb aroma europea. El 19 de setembre del 2019 quedarà desat per sempre en la memòria col·lectiva de l’espanyolisme i dels llibres com la jornada en què l’Espanyol va disputar el primer partit europeu a la seva nova casa. Una nova vivència per explicar als nets i arxivar amb la delicadesa que obliga un moment clau com el d’aquesta magnitud. Les turbulències del passat són massa recurrents a l’Espanyol. Una afició acostumada a les estretors i al patiment. Una forma de viure, a un pas de l’abisme, que ha privat a molts de contemplar el bon estat de salut de l’entitat. No només en la faceta econòmica, a través de Chen Yansheng, sinó en l’aspecte esportiu: el millor dels últims deu anys sense discussió. És el moment de gaudir d’un partit europeu, amb el pitet posat, sense por del futur. No cada dia es juga a Europa. Un instant per sumar-se al carpe diem , fugir de l’estoïcisme i fer d’aquesta nit un dia de festa. Qui sap si aquesta és la primera pedra per arribar a la final de Gdansk del 27 de maig. El camí a Glasgow, de fa 12 anys, també va començar així, sense fer soroll. Avui d’inicia un nou somni en un territori, l’europeu, que semblava una utopia fa molt poc. Però l’Espanyol s’ha acostumat a trencar barreres i perseguir reptes que semblen, a molts, impossibles. És l’alquímia de la felicitat blanc-i-blava. Aquella que va entrar a Europa gràcies a la seva tenacitat i que ara no vol descavalcar. “Arribem en el millor moment emocional i som conscients que hem de fer un pas quant a joc. És un partit especial”, explicava ahir Gallego convençut de la millora en el joc. L’aperitiu de la prèvia va ser una bona pedra de toc per anar aclimatant-se a l’Europa League però el foc real comença avui contra el Ferencvaros. El conjunt hongarès, campió de la seva lliga, és el rival, en teoria, més assequible del grup, que vindrà acompanyat per 1.000 seguidors. La victòria és clau per alimentar l’objectiu d’arribar a setzens de final.

El rival és entrenat per Sergei Rebrov, company de Xevtxenko en aquella mítica davantera de la Dinamo de Kíev en els noranta. L’ucraïnès va recordar la golejada per 0-4 del Camp Nou fa 22 anys. “Aquesta ciutat em porta grans records però ara hem de jugar un nou partit contra un altre rival”, va dir el tècnic, que basa el seu estil de joc en una pressió alta en camp rival. Rebrov té un pla de xoc per trencar el domini de l’Espanyol amb la pilota. “Hem de mostrar el nostre futbol i concentrar-nos en el nostre joc. No hem de tenir por perquè som uns campions i ho hem de mostrar.”

ELS TÈCNICS

Arribem en el millor moment emocional i som conscients que hem de fer un pas quant a joc. És un partit especial
David Gallego
entrenador de l’Espanyol
Hem de mostrar el nostre futbol i concentrar-nos en el nostre joc. No hem de tenir por perquè som uns campions i ho hem de mostrar
Sergei Rebrov
ENTRENADOR DEL FERENCVAROS
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)