Espanyol

Eficiència, contra els grans

Espanyol. El conjunt blanc-i-blau ha sumat el 55% dels punts en la lliga contra equips de l’onzena posició en amunt. El calendari ara el posa a prova contra equips de la zona mitjana-baixa

Empats contra l’Atlético, el Sevilla o el Barça, victòria contra el Vila-real. L’Espanyol, en molts moments de la temporada, ha fet el que semblava més difícil per al cuer de la lliga: aconseguir punts contra els millors equips. A l’altra cara de la moneda hi ha el rendiment que ha tingut l’equip ara entrenat per Abelardo contra conjunts de la zona baixa, en què ha estat especialment malament. El calendari ha volgut que el mes que ve l’Espanyol se la jugui contra equips de la zona baixa però que no estan, encara, en risc de caure en els llocs de descens; si els blanc-i-blaus volen millorar el seu bagatge contra els equips de la meitat baixa de la taula ha arribat el moment propici.

Els blanc-i-blaus han sumat més punts contra equips que van del primer a l’onzè lloc (11) que contra la resta (9), tot i que en total s’han enfrontat més vegades a equips de la part alta de la taula. De la zona baixa, han guanyat contra el Mallorca i l’Eibar i han empatat contra el Betis, el Celta i l’Alavés. “Cada partit és diferent, té unes circumstàncies determinades i exigeix dominar uns espais i unes situacions diferents”, destacava el migcampista Iturraspe sobre el contrast que ofereix l’equip, i reconeixia que contra els equips grans no només són millors els resultats sinó també la imatge de l’equip: “En aquests partits tens menys la pilota, són més disputats i saps que tens menys ocasions i les hauràs d’aprofitar.” Quatre dels pròxims cinc partits que jugarà l’Espanyol abans d’enfrontar-se al Madrid a casa són contra equips que van de l’onzè al catorzè lloc.

LES ESTADÍSTIQUES

11
punts
ha sumat l’Espanyol contra equips de la zona alta, dos punts més que contra els de la baixa.
13
gols
ha marcat contra equips de la zona alta de la classificació; 10 contra els de la meitat baixa.
1,8
gols
de mitjana per partit rep l’Espanyol contra els millors equips; 1,6 contra els de la part baixa.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)