Espanyol

L’última oportunitat

Espanyol. L’equip tanca a Mestalla (16.15h) la primera volta amb l’assignatura pendent de guanyar a camp contrari

S’acaba l’any i s’acaba la primera volta per a l’Espanyol, protagonista d’un partit a Mestalla (16.15 h) desmarcat de la resta de la jornada, ja programada per al 2022, entre diumenge i dilluns. I no és una jornada més, perquè arriba en plena allau de contagiats per Covid-19 i amb limitacions d’aforaments als estadis que avui encara no s’aplicaran. Més enllà de tot el que envolta la covid, que no és pas poc perquè tant el València com l’Espanyol n’han anunciat casos, el conjunt blanc-i-blau té avui l’última oportunitat de tancar la primera volta sabent què és guanyar a camp contrari. En l’anterior, a Balaídos (3-1), la imatge va ser molt pobra, i avui la intenció és oferir una altra cara, perquè, si no, serà impossible acabar bé el 2021.

L’endemà que Sergi Darder assegurés que seria “bestial” acabar el 2021 amb 26 punts –faria falta guanyar avui–, Vicente Moreno va ser menys explícit: “Nosaltres hem de treballar i intentar fer les coses bé. No hi poso nom. Estem en una bona línia, millorable, i tenim aquesta possibilitat de fer tres punts més per acabar la primera volta en una bona línia, tot i que les valoracions es fan a final de temporada.” El tècnic admet la dificultat del partit a València, però no vol parar gaire atenció als precedents, les ratxes i el rendiment dels de Bordalás a Mestalla i dels periquitos a fora: “No sé què passarà, però em veig amb moltes possibilitats. El que em preocupa és que oferim el millor nivell que tenim. La resta, compta poc.” Com a valencià, el tècnic sap què trobarà a Mestalla ara que l’equip de Bordalás s’ha embalat, amb tres victòries seguides en la lliga unides a dues més en la copa. “Estem parlant d’un equip que té un potencial gran i que està fent una molt bona temporada, sobretot en aquesta part final de la primera volta. Conec bé aquella casa, aquell camp, i com pressionen. Hi haurà un bon ambient i serà un partit difícil i atractiu.”

Bordalás no vol parar

“No podem paralitzar el futbol”, assegurava l’entrenador del València, contrari a les restriccions d’aforament: “Hem comprovat que la nova variant no és tan agressiva com les altres.” El València se situarà quart si guanya avui. “No m’obsessiona el lloc que ocupa l’equip ara. Evidentment, tant de bo passi, que puguem menjar els raïms entre els quatre primers”, va dir Bordalás.

LA PRÈVIA

No em fixo en estadístiques, sinó a intentar oferir el millor rendiment. Veig moltes possibilitats si oferim el nivell que tenim
El València és un equip que pressiona i que té qualitat. Espero bon ambient i un partit difícil
Vicente Moreno
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL

Yangel se’l perd i Óscar Gil torna

X.M.

La setmana de treball, a l’Espanyol i a tots els clubs, ha estat marcada pels casos de covid-19. “Tenim encara una sèrie de tests, i no m’atreveixo a dir si seran un, dos o cap. Ja ho veurem”, explicava el de Massanassa al migdia. Hores més tard, a la llista de convocats faltaven Yangel Herrera, Calero, Vadillo i Fran Mérida, a més del porter Joan Garcia. El tècnic assegurava que havien preparat el partit “amb naturalitat”. “Com sempre, ens preocupem dels que hi són i no dels que no hi són.” Vicente Moreno agrairia que no hi hagués canvis que fessin diferències entre partits d’una mateixa jornada, com passa amb l’aforament, limitat a partir de diumenge però no avui. “Hem d’acatar les regles, però que siguin iguals per a tothom. El dia 31 no hi ha risc de contagi als estadis i el dia 1, sí.”

En la convocatòria de Vicente Moreno, la principal novetat era el retorn del lateral dret Óscar Gil, després de dos mesos de baixa. El tècnic també va citar els futbolistes del filial Jofre, Aleix Gorjón i Villahermosa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)