Espanyol

RDT: “El derbi és una oportunitat per canviar de dinàmica”

Espanyol. RDT, autor de tres dels últims cinc gols de l’equip en la lliga, afronta el seu primer derbi a l’RCDE Stadium convençut que el partit contra el Barça pot servir de punt d’inflexió

Dels cinc gols que l’Espanyol ha marcat en la lliga aquest 2022, tres porten la firma de Raúl de Tomás. Ha marcat contra l’Elx, el Cadis i el Betis. El davanter madrileny és el segon màxim golejador del campionat, només superat per Karim Benzema (17), però dels seus últims gols només ha donat punts a l’Espanyol el que va marcar al Nuevo Mirandilla. Poc premi.

RDT és la principal arma de l’equip de Vicente Moreno de cara al derbi. Serà el seu primer derbi a l’RCDE Stadium i el tercer com a jugador de l’Espanyol. En els dos anteriors jugats al Camp Nou no va marcar i encara avui recorda les dues pilotes que va enviar al pal en el partit del 20 de novembre: “Sí, tinc una espina clavada. No només per les ocasions fallades, també perquè no vam poder puntuar tot i que vam fer un gran partit. Ens mereixíem molt més, vam estar molt bé”. “Diumenge intentarem aconseguir els tres punts i donar una alegria a la nostra afició. Som conscients del rival que tenim al davant, però volem canviar aquesta mala dinàmica i fer-ho contra un equip com el Barça”, explicava ahir en una roda de premsa.

RDT s’ha enfrontat quatre vegades al Barça –dues en l’etapa a Vallecas– i encara no li ha marcat cap gol com a jugador de l’Espanyol. Sí que ho va fer amb la samarreta del Rayo, en el Barça-Rayo del 2019 (3-1). Aquesta temporada Raúl de Tomás va marcar en la victòria contra el Real Madrid i ara aspira a fer-ho contra el Barça. “Al Barça han arribat peces noves respecte al derbi anterior, però ens hem de centrar en nosaltres i oblidar-nos del rival i ser conscients del que som capaços de fer, sobretot al nostre camp. Aquesta és la clau per intentar guanyar”, va dir. “Al Camp Nou ens van xiular un penal molt rigorós i esperem que diumenge els protagonistes siguem els jugadors.”

RDT també va parlar de la mala ratxa de resultats. L’equip només ha sumat un punt dels últims dotze, però el davanter intenta desdramatitzar la situació: “No s’ha de fer tant de drama quan es perd un partit. Les coses negatives les hem de transformar en positives. Som aquí per intentar canviar aquesta situació. Aquest cap de setmana tenim una bona oportunitat per fer-ho.” “És normal que la gent sigui exigent. Estem en una posició més o menys còmoda en la classificació i hem de saber d’on venim, perquè a vegades ho oblidem.” “Estem units i tranquils, conscients que podem millorar moltíssimes coses”, va assegurar.

Al Camp Nou ens mereixíem més. Ens van xiular un penal molt rigorós. Espero que diumenge els protagonistes siguem els jugadors
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)