Espanyol

Accent brasiler per a la sala de màquines

Espanyol. El club fa oficial la incorporació de Vinícius Souza, de 23 anys, que arriba cedit del Lommel SK belga sense opció de compra

L’Espanyol tancarà avui la primera setmana de la pretemporada –diumenge la plantilla té festa– amb una notícia positiva, i és que ahir el club va fer oficial la tercera incorporació de l’estiu després dels fitxatges com a agents lliures del davanter Joselu Mato i del lateral esquerre Brian Oliván. Es tracta de Vinícius Souza, un migcampista defensiu que també havia despertat l’interès d’altres equips de la lliga, com per exemple el Betis –fins i tot equips com ara l’Ajax i el PSV s’hi havien interessat–, i que arriba en qualitat de cedit del Lommel SK de la segona divisió belga, club que pertany al City Football Group, sense que els blanc-i-blaus es reservin cap opció de compra per ell.

Tot i ser propietat del Lommel SK, el migcampista brasiler va jugar la temporada passada cedit al Mechelen, de la primera divisió, on va signar una molt bona temporada que els va permetre acabar en la setena posició i lluitar per entrar en la Conference League fins al final, un objectiu que no es va aconseguir. El seu rol, disputant 32 partits de lliga, 31 dels quals com a titular, va ser molt important pel bon paper del seu equip i feia impossible que es quedés al Lommel per jugar a la segona divisió, on sí que va jugar la segona part de la temporada 2020/21, després que el conjunt del City Football Group pagués uns dos milions i mig al Flamengo, el seu club d’origen. Al conjunt brasiler Vinícius Souza va jugar dues temporades com a professional, en què es va guanyar ser convocat per la selecció del Brasil sub 20 quan només tenia 18 anys, a més d’afegir els títols de lliga i de la Copa Libertadores al seu palmarès, tot i que la seva participació fos pràcticament nul·la.

Un perfil necessari

Amb l’arribada de Vinícius Souza, Diego Martínez ja té la peça que buscava per apuntalar el centre del camp, i és que el migcampista no respon al perfil habitual dels jugadors brasilers. La seva gran virtut, gràcies a la seva capacitat física (1,87m), és la capacitat defensiva al centre del camp, on és un recuperador de pilotes nat. De fet, el curs passat es va convertir en un dels millors recuperadors de la lliga belga. D’aquesta manera, Vinícius Souza suposarà una alternativa a la figura de l’albanès Keidi Baré, l’única peça més defensiva del centre del camp periquito, però també podria suposar un fre per a Pol Lozano, que torna de la cessió al Girona.

Sergi Gómez: “Estic il·lusionat”

Abans d’anunciar el fitxatge de Vinícius Souza, el central Sergi Gómez va analitzar l’estat de la plantilla en roda de premsa. “Hi ha un canvi, un entrenador nou, una idea nova. Penso que l’equip ha captat molt bé aquesta idea. Crec que tenim una gran plantilla, grans companys, i a partir d’ara ja competim per donar la millor versió de cadascú”, diu una de les veus autoritzades que queden en la plantilla, que desitja que els jugadors importants com ara RDT no acabin sortint: “És evident que si tots ja fóssim aquí seria fenomenal. Sabem la situació que vivim en el futbol pels precedents, vivim amb això. Esperarem fins a l’últim dia.” En l’aspecte personal, el central va assegurar que arriba “més motivat i il·lusionat que mai”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)