Espanyol

L’Espanyol comença fort

Espanyol. El nou projecte de Diego Martínez arrenca amb bones sensacions contra el Montpeller. Nico i Villahermosa, dos jugadors del planter, són els autors dels dos gols

Espanyol 2 Montpeller 0

ESPANYOL:Joan García, Rubén (Luka, 71’), Sergi Gómez (Cabrera, 46’), Calero (Svensson, 84’), Oliván (Simo, 46’), Darder (Omar, 64’), Vinícius (Lozano, 71’), Keidi Bare (Embarba, 46’), Jofre (Óscar Gil, 46’), Joselu (Puado, 46’) i Nico (Villahermosa, 64’).MONTPELLER:Dimitry Bertaud, Maouassa (Leroy, 46’), Nicolas Cozza (Loubatieres, 46’), Sakho, Pedro Mendes (Allix, 46’), Enzo Tchato (Bares, 46’), Delaye (Ferri, 46’), Chotard (Nordin, 46’), Khalil Fayad (Souquet, 46’), Mavididi (Khazari, 46’) i Valère Germain (Makouana, 46’).GOLS:1-0 (44’), Nico. 2-0 (83’), Villahermosa.ÀRBITRE:Romero Freixes.T.G.:Al local Vinicius. Als visitants Mendes, Chotard i Khazri.T.V.:Ferri (87’).PÚBLIC:1.500 espectadors.

L’Espanyol va disputar el primer partit de pretemporada contra el Montpeller amb un triomf treballat (2-0). Les prop de 1.500 persones que van presenciar el matx a la ciutat esportiva Dani Jarque van marxar amb bones sensacions. Els blanc-i-blaus van ser justos guanyadors després de generar moltes accions de perill amb un bon joc de bandes. El tècnic gallec va poder provar els nous fitxatges, Oliván, Joselu i Vinícius, que van tenir una bona posada en escena davant la seva afició.

En l’inici del matx, els blanc-i-blaus van ser molt intensos en la pressió després de pèrdua. Keidi Bare i el nou fitxatge, Vinícius, van donar ales a l’equip a l’hora de pressionar la sortida rival. Això no obstant, la primera ocasió va ser per al Montpeller en el minut 15 amb una acció aïllada de Mavididi. El davanter va guanyar l’esquena a Calero, però la definició va anar al lateral de la porteria de Joan García. Pocs minuts més tard, l’Espanyol va avisar per primera vegada en una sortida d’un córner. El gironí Jofre Carreras va pentinar al primer pal una pilota que Joselu, en la prolongació, no va concretar entre els tres pals. De mica en mica, els catalans es van sentir més còmodes en el bloc alt i els occitans tenien feines per sortir del seu camp. Després de la pausa d’hidratació, els de Martínez van accentuar més les arribades per les dues bandes, sobretot la dels laterals Rubén i Oliván, molt actius. Al fil del descans, després d’una gran ocasió del Montpeller amb una rematada de cap de Mavididi, va arribar el primer gol local. L’autor va ser Nico en una falta molt ben executada. Un xut amb qualitat i potència que va treure les teranyines de la porteria visitant.

Després de la represa, el tècnic gallec va efectuar cinc canvis: Óscar Gil, Puado, Cabrera, Embarba i Omar van donar oxigen. Els equips van entrar amb molta força i Puado, de punta referencial, va disposar d’una acció per marcar el segon gol. La resposta francesa va venir per banda esquerra amb una arribada de Maouassa, però el jove porter de Sallent ho va evitar tapant la centrada. En el 55’, Rubén va tornar a fer una arribada a l’àrea contrària i va provar sort amb un xut tímid que el porter rival va atrapar. El ritme del partit no va parar i al contracop, Makouana va provar sort amb una rematada que va sortir fregant el pal dret. En el minut 65, els joves jugadors del filial Villahermosa i Simo van entrar per Nico i Darder, que va cedir el braçal de capità a Cabrera. El matx va entrar en uns minuts d’intercanvi de faltes que va escalfar una mica els ànims. En el tram final, Villahermosa va dissenyar l’acció del segon gol amb un xut que va desviar un rival i que va impedir al porter atrapar la pilota. L’Espanyol va trobar el premi al treball amb una diana que sentenciava el matx. El capità rival, Ferri, va ser expulsat després d’una trepitjada fora de temps al taló de Lozano. Sense més complicacions, va acabar l’enfrontament i va arribar el primer triomf del projecte Diego Martínez en una temporada il·lusionant.

Hem mantingut el ritme i la concentració en aspectes que hem estat treballant aquestes dues setmanes