Espanyol

Daltabaix amb cicatrius

Espanyol. El desenllaç del mercat, sense reforços desitjats i amb RDT quedant-se a contracor, genera malestar a Diego Martínez, tot i que el president i el director esportiu ho intenten relativitzar

No va ser el desenllaç de mercat esperat a l’Espanyol. Més aviat al contrari. Martin Braithwaite va estar-se hores a l’RCDE Stadium, però el fitxatge del danès va quedar eclipsat per un daltabaix. Raúl de Tomás va demanar al club que acceptés l’oferta del Rayo Vallecano, l’única formal que assegura l’entitat blanc-i-blava que va rebre. Feia setmanes que totes les parts implicades tenien assumit que la marxa del pitxitxi era la millor solució, però la realitat és una altra. Es queda, sense voler-ho, i genera un maldecap extra a Diego Martínez, que no ha vist arribar ni el central amb jerarquia ni l’extrem amb qualitat que desitjava. “Tinc certa insatisfacció personal de no haver pogut acabar de completar el puzle, de no haver-li pogut donar tot el que hauríem volgut”, reconeixia el director esportiu, Domingo Catoira, debilitat per la inacció de les últimes hores de mercat.

Tant Catoira com el president, Chen Yansheng, van intentar relativitzar el desgavell. “Prioritzàvem la qualitat al nombre. I hi havia com a factor també el romanent econòmic. Hi ha dues operacions que cauen, independentment d’RDT. Pel que fa al central, el club canvia les peticions quan estava tot tancat. Hi havia altres possibilitats, però prioritzàvem el nivell”, defensava el director esportiu, que assegurava que Diego Martínez estava “alineat” amb el procediment. “El grau d’empipament que pugui tenir Diego és benvingut per mi. Va assumir el repte de dur l’equip a un altre nivell d’exigència”, va dir, abans de reblar: “Demà li passarà.” Avui serà el torn per al tècnic, en la roda de premsa prèvia al partit contra l’Athletic.

Sense autocrítica

Chen Yansheng va tenir una trobada amb els mitjans, abans de tornar-se’n cap a la Xina. Lluny de l’autocrítica, el president va defensar la gestió. “Hem de mirar el mercat en la seva globalitat. No és un dia, sinó 60. Estic satisfet amb la feina que hem fet, en tots els sentits. Des de l’entrenador, un dels millors de l’Estat, fins a millores per línia. Crec que tenim un equip més competitiu.”

Tant el president com Catoira van defensar que no havien arribat ofertes per RDT fins a la del Rayo de l’últim dia. “Ell ens va demanar que escoltéssim l’única oferta formal que va arribar, que per a ell era una necessitat, i el club va entendre que l’havia d’escoltar. No era l’adequada i no es va acceptar. Això de la documentació més tard del compte no és veritat que fos la causa”, deia Catoira, que ahir va tenir una conversa breu amb el davanter. “És obvi que no és el seu millor moment. La nostra obligació és ajudar-lo, primer perquè es recuperi de les molèsties i es reintegri a l’equip.” El president va explicar: “Raúl és un dels millors jugadors de la plantilla i Diego, dels millors entrenadors d’Espanya. Creiem que aquest problema que diu no existeix o serem capaços de solucionar-lo.”

PROTAGONISTES

L’empipament que pugui tenir Diego és benvingut per mi. Va assumir el repte de dur l’equip a un altre nivell d’exigència. Demà li passarà
No hi ha hagut cap error en la gestió [del cas RDT]. No hi havia ofertes, i en la rebuda l’últim dia no hi va haver acord
Chen Yansheng
PRESIDENT
Estic satisfet amb la feina feta durant el mercat. L’últim dia és només un dels 60 dies. Crec que tenim un equip més competitiu
S’havia de fer una revolució i s’ha fet, amb 17 sortides i 10 entrades i l’arribada d’un gran tècnic, alineat amb això
Domingo Catoira
DIRECTOR ESPORTIU

“Cap oferta real” per vendre el club

X.M.

Chen Yansheng, que no havia atès els mitjans de comunicació des d’abans de la pandèmia, va estar prop d’una hora responent preguntes –amb el director general, Mao Ye, de traductor– a la sala Presidents de l’RCDE Stadium. “Sé que hi ha hagut rumors constants de venda, que desestabilitzen el club. Sobretot a principis de juliol, que és quan més m’ha molestat perquè és l’inici del mercat i perjudica l’operació”, va dir. “En la situació més difícil, amb pandèmia i a segona A, s’ha reforçat l’aposta, amb una ampliació de capital. No hi ha res que pugui demostrar més el meu compromís constant.” I ho va rematar: “En aquests sis anys i set mesos, en cap moment he posat el club en venda, ni hem rebut cap oferta real.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)