Espanyol

“Hem de fer de la polivalència una virtut”

Animat pel primer triomf a casa, contra el Valladolid, l’Espanyol visita demà l’Osasuna. N’ha parlat el seu tècnic, Diego Martínez.

Setmana intensa. Té pensat fer rotacions?

“Nosaltres sempre intentem escollir els onze millors per començar el partit. Quan escollim un onze, el jugador que entra durant el partit és estratègicament molt important, i en l’elecció, preveure un recurs que pugui tenir més impacte durant mitja hora és tan important com els que comencen. A partir d’aquí, si alguna cosa hem après en el meu anterior equip, que fèiem tres partits per setmana molt temps, el partit més important és el següent i hem de focalitzar els recursos en el partit de demà. Perquè no saps què passarà. Ja anticipo que hem tingut jugadors amb procés víric i no sabem si els podrem tenir i quants minuts podran jugar”.

La victòria ha donat més confiança?

“Quan guanyes, l’estat anímic és diferent. I ho necessitàvem perquè l’equip estava esgotat per l’esforç, però feliç. Ens ha de donar no només confiança, sinó també motivació per treballar més dur, si fa falta. Entre tots, la idea és anar construint un equip que sigui competitiu contra qualsevol rival. Ara tenim un repte més, anar a un camp com és Pamplona, un repte duríssim contra un rival fortíssim que està fent les coses molt bé. Ens espera una batalla esportiva de màxima exigència”.

Retorn de Braithwaite

“Com més jugadors tinguem, i en les millors condicions, millor. Però queda un entrenament i s’ha de ser caut. Recuperem Braithwaite, esperem que els que estan tocats es recuperin”.

Partits igualats

“L’altre dia em va agradar molt la primera part, més enllà de dues pèrdues al final. També s’ha de saber entendre que hi ha moments que ens costa més, com va passar en una fase de la segona part. I sobretot creure en la victòria, més enllà de com es vagi posant el partit. Hem de canalitzar l’heterogeneïtat en una fortalesa. Amb variants, amb la gestió dels moments, amb l’impacte que un jugador pugui tenir els últims minuts...Harmonitzar-ho no és fàcil, però l’equip cada vegada ho està fent millor.”

Vini Souza, el millor recuperador

“Ens n’alegrem. És un nano extraordinari, que treballa moltíssim, que ha volgut millorar aspectes tàctics. Ha elevat el seu rendiment els últims partits, després d’alguns errors que li van pesar, en la confiança. Vini és un exemple del creixement, la constància i la paciència que hem de tenir, amb els jugadors i amb l’equip”.

El procés víric

“M’agradaria tenir més informació. Esperem que no vagi a més i sobretot que no surtin més casos.”

Partit sense descans fins al minut 90?

“I una mica més. Els partits ja són de 100 minuts més el que vingui. L’Osasuna és un club exemplar els últims anys, que ha sabut gestionar un creixement sostingut. És bo valorar-ho perquè té molt mèrit.”

L’Osasuna, la seva espina com a tècnic?

“No. Crec que va ser un any en què vam iniciar moltes coses. Jo soc optimista i m’agraden les perspectives positives. Per mi, va ser un any bonic i enriquidor”.

Tàndem Joselu-Braithwaite

“Nosaltres no parlem de duo. S’hauria de parlar de molts altres jugadors. Hem de pensar en una clau més col·lectiva. La victòria de l’altre dia no arriba amb un 4-4-2, sinó amb un altres sistema. Hem d’anticipar tots els recursos i fer de la polivalència una fortalesa i una virtut. Podríem parlar de moltes microsocietats”.

Defensa de cinc?

“Tenim totes les possibilitats, però el més important és que demà és un partit de molta atenció, d’estar molt atent a qualsevol segona jugada, ser molt intens i, amb la pilota, tenir personalitat. Demà és un partit molt diferent a tots els anteriors. S’ha d’extremar l’atenció, traduir els moments de confiança en contundència a l’àrea rival, i mantenir un ritme altíssim.”

Què destaca dels partits que han fet a fora?

“Ho hem dit moltes vegades. La porteria a zero a Bilbao i contra el Valladolid és important, perquè té a veure amb un rendiment estable. No cometre errors no forçats és fonamental. I el que més m’agrada de l’equip són moments que hem tingut. La mitja hora de la segona part a Cadis, la primera part a Vigo, l’esperit de rebel·lia que ha tingut l’equip. Independentment de fora o casa, l’equip ha mostrat una personalitat positiva per moments.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)