Espanyol

Els petits i mitjans accionistes demanen un canvi del model de gestió

L’associació de petits i mitjans accionists de l’Espanyol (APMAE) demana un nou model de gestió del club i pregunta quines condicions posaria el president Chen a la venda de les seves accions. “Aquesta temporada 2022/23 marca clarament una deriva esportiva, social i institucional d’un consell que no ha volgut ni ha sabut entendre l’essència d’una institució amb 123 anys d’història com és el RCD Espanyol de Barcelona”, explica l’APMAE, que va fer ahir una assemblea ordinària. El pas fet per l’APMAE arriba després dels aldarulls en el derbi, “un exemple més de la deriva del projecte de gestió de l’actual consell.”

“La situació del club és crítica. Rastar ha aportat i invertit molt diners en el club, però el senyor Chen no ha sabut envoltar-se d’un equip de professionals que desenvolupi un model d’èxit a partir d’aquesta inversió. Ens trobem en un model gairebé autocràtic, molt allunyat de la realitat social de l’Espanyol, i cada temporada el club s’ha devaluat en tots els àmbits: esportiu, social i institucional. El consell d’administració i el seu president donen una sensació d’haver abandonat el projecte”, explica el president de “Volem obrir un debat públic per evolucionar cap a un model amb molta més obertura a l’espanyolisme i la incorporació de persones rellevants de l’espanyolisme en el consell d’administració per reforçar la governança del club i la seva presència institucional. Des de la humilitat, sol·licitem al senyor Chen una posició pública per conèixer en quines condicions estaria obert a una venda i/o entrada de tercers inversors.”

David Andrés, vocal de l’APMAE, va fer una presentació detallada del model de gestió que defensa l’APMAE, resumint-lo en tres aspectes: “És clau recuperar la identitat i l’essència de l’Espanyol, amb la pedrera com a eix estratègic i una nova estructura professional que desenvolupi un projecte estratègic aprofitant el potencial que representa una institució històrica com és l’Espanyol, basat a Barcelona i amb una afició fidel. Un projecte estratègic que recolzi el patrimoni del club i els fons CVC de LaLiga, conjugat amb una nova estructura professional i de governança.” Finalment, va recordar: “El potencial d’un club professional es basa en el seu patrimoni esportiu, com a eix principal; el seu patrimoni social, que són els aficionats, socis, premsa, entorn social, ...no només les accions de la SAD, , i com a conseqüència, el desenvolupament del patrimoni econòmic”.

Finalment, l’APMAE vol deixar constància que encara hi ha opcions matemàtiques per aconseguir la salvació a primera, per la qual cosa fa una crida als professionals del primer equip per seguir lluitant fins al final, i a l’afició per seguir animant com sempre ho ha fet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)