Espanyol

L’Espanyol reitera la condemna a la invasió de camp i critica els atacs rebuts

L’Espanyol ha emès un comunicat aquesta tarda en què reitera la condemna cap als “fets aïllats” que es van produir al final del partit contra el Barça en què més d’un centenar d’aficionats van saltar al camp quan el Barça celebrava el títol de lliga sobre la gespa, i referma el fet que s’havien pres totes les mesures de prevenció pertinents. En el comunicat el club també diu que està col·laborant amb els organismes competents. Ara bé, en els altres tres punts el club assenyala que està rebent una persecució i uns atacs desproporcionats cap a la institució i cap als seus aficionats, a la vegada que apunta que actuarà judicialment cap a tots aquells que han calumniat el club o la seva afició.

El comunicat

“El RCD Espanyol vol fer un primer balanç de la situació viscuda el passat diumenge a l’RCDE Stadium:

1- Reiterem, sense excuses, la nostra condemna als fets aïllats succeïts al final del partit. Estem col·laborant, com sempre hem fet, amb els organismes competents i les forces de seguretat per a la depuració de responsabilitats pertinent. Volem remarcar, això sí, que tal com va validar la Coordinació de Seguretat de Mossos abans, durant i després dels fets, el nostre Club va planificar i mobilitzar tots els mitjans necessaris per a un partit d’aquestes característiques, complint a més amb tots els requisits dels organitzadors de la competició en matèria de seguretat.

2- Volem una crida al sentit comú i a la proporcionalitat. Aquests dies, hem assistit a un atac desmesurat i generalitzat, especialment a la nostra terra, tant cap el nostre Club com a la nostra afició. No podem dir que ens sorprengui perquè, malauradament, estem acostumats a patir l’aplicació de diferents prismes d’anàlisi, en funció de qui són els protagonistes. No obstant això, com a institució, entenem que, en alguns casos, s’han creuat línies de respecte, presumpció d’innocència i atacs generalitzats cap a la nostra afició, que han derivat en situacions d’assetjament social en diversos àmbits.

3- El RCD Espanyol sempre ha actuat per prevenir i impedir qualsevol acte que pugui anar en contra dels valors del Club i de l’esport. Com a mostra i malgrat, malauradament, són diversos els casos i episodis vinculats al racisme a la nostra competició en les últimes temporades; un dels pocs que actualment ens consta judicialitzat és el que es va viure al nostre estadi, el gener del 2020. Això va ser perquè el mateix RCD Espanyol va ajudar a identificar els causants d’aquella vergonya. Que això serveixi d’exemple del nostre compromís i determinació: el RCD Espanyol no només parla, sinó que també actua. Esperem que qui aquests dies alliçona i pontifica, facin el mateix al seu àmbit d’actuació quan els correspongui.

4- Finalment, i de la mateixa manera que treballarem amb tots els recursos al nostre abast per esclarir uns fets dels quals som els primers damnificats, el RCD Espanyol també actuarà judicialment contra tots aquells que en aquests dies han calumniat, amenaçat o vexat el nostre Club i/o tota la nostra afició sense proporció ni mesura.

Sense que això serveixi d’excusa o ens eximeixi de la nostra condemna i responsabilitat dels fets, hem de ser igual de ferms en la denúncia d’un intent de criminalització d’una entitat de més de 122 anys d’història que compta amb una afició exemplar i eminentment familiar, que està sotmesa a l’escrutini d’una doble vara de mesurar; implacable amb l’humil i laxa amb el poderós.

Actuarem de forma contundent en l’esclariment dels fets i serem igualment implacables en la defensa de la nostra institució i la nostra afició.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)