Espanyol

Penjant d’un fil

Espanyol. En una situació extremadament límit, ara mateix a quatre punts de la salvació, el conjunt blanc-i-blau visita aquest migdia el Rayo Vallecano

Fa dies que l’Espanyol sentia la calor de l’infern, però ara, després del derbi de diumenge en què el Barça es va proclamar campió a l’RCDE Stadium amb un contundent triomf (2-4), ja es crema. La situació és extremadament límit encara que l’empat (1-1) ahir del Getafe contra l’Elx li dona un pèl més d’opcions, ja que continua a 4 punts de la salvació i si guanya avui, estarà a només un. L’equip blanc-i-blau penja d’un fil per no veure’s amb els ossos a l’infern de segona una altra vegada i perquè aquest fil continuï resistint és imperatiu que avui (14 h) torni del feu del Rayo Vallecano amb els tres punts a la motxilla.

“Només pensem a guanyar. La situació és la que és, no ens podem enganyar. A Vallecas ens hi va la vida i hem de sortir des del primer moment a guanyar. Un punt no serà suficient, en necessitem tres per acostar-nos als altres i creure de veritat que és possible”, va explicar en la prèvia Luis García, que, en set partits al capdavant de l’equip, acumula cinc derrotes, un empat i una victòria. “No hi ha una recepta ni tenim una vareta màgica per canviar la dinàmica. L’únic ingredient és el treball i el convenciment. Com pitjor estan les coses, més ganes de treballar tinc i més fort em sento. Encara estem vius”, va dir. “Sí que és possible, és clar que és possible. Un resultat ho canvia tot i som a temps. Pensem que es pot revertir la situació”, va insistir l’asturià, que avui no podrà comptar amb els lesionats Braithwaite i Gragera. Especialment sensible és la baixa de l’atacant danès, autor de nou gols en la lliga, i que serà pal·liada per Puado, un futbolista que ha marcat en els dos últims enfrontaments.

RDT, a l’altre bàndol

El Rayo Vallecano també s’hi juga, ja que es manté amb opcions de competir a Europa el curs vinent. “No guanyar reduiria molt les nostres opcions”, va indicar Andoni Iraola, que s’ha imposat a l’Espanyol en les cinc ocasions que s’hi ha enfrontat com a tècnic dels madrilenys. “És un partit molt important per als dos equips i tots dos volem guanyar perquè un empat no satisfà ningú”, va afegir el preparador, que no va aclarir si De Tomás serà titular. L’experiquito, protagonista d’una marxa a l’estiu encara difícil d’entendre, no va començar a jugar fins al gener, i ha disputat 15 partits, 6 de titular, dos dels quals els dos últims, i ha fet un gol.

12 Partits guanyats 7

10 Partits empatats 10

12 Partits perduts 17

41 Gols a favor 42

45 Gols en contra 60

És un partit molt important per a tots dos equips. Un empat no satisfà ningú
Andoni Iraola
TÈCNIC DEL RAYO VALLECANO
La situació és la que és, no ens podem enganyar; a Vallecas ens hi va la vida
Luis García
TÈCNIC DE L’ESPANYOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)