Espanyol

Fi de l’etapa de Catoira

Espanyol. El president de l’entitat blanc-i-blava, Chen Yansheng, ha decidit destituir el fins ara director esportiu i un dels responsables del descens

Domingo Catoira té les hores comptades com a director esportiu de l’Espanyol. Tot i que tenia la plena confiança del president i màxim accionista del club, Chen Yansheng, les protestes produïdes abans i durant l’últim partit de lliga contra l’Almeria i la multitud de crítiques que està rebent el gallec els últims dies per part de tot l’espanyolisme, que demana un canvi en la gestió esportiva de l’entitat, l’han fet canviar d’opinió. Catoira va rebre la notícia ahir a les set del matí, i a mitjans d’aquesta setmana es farà oficial la seva destitució i el substitut.

Catoira, que tenia un any més de contracte i no estava disposat a dimitir, marxa sent un dels màxims responsables del descens a segona. El maig del 2022 va rellevar el destituït Rufete, però el seu pas per Cornellà-el Prat ha estat marcat per una erràtica planificació de la plantilla que ha acabat desembocant en el segon descens en només quatre anys. La gestió del mercat d’estiu del 2022 va ser tot un despropòsit, amb més d’una trentena de moviments de mercat. Incomprensible per a un club que busca l’estabilitat a primera. L’entitat va acomiadar jugadors com David López, Embarba, Vargas, Melendo i Oier. Les decisions més controvertides, però, van ser la no renovació de Diego López i la gestió de la sortida de De Tomás. A més, les arribades no van millorar, ni de bon tros, el que ja hi havia a la plantilla: Edu Expósito, Álvaro Fernández, Lecomte, Vini, Dani Gómez, Lazo, Braithwaite, Joselu i Brian Oliván. A excepció d’aquests tres últims, la resta d’incorporacions han tingut un paper més que discret.

Amb una plantilla descompensada i falta d’efectius, l’entitat blanc-i-blava es va veure obligada a fer una gran inversió en el mercat d’hivern, amb 13 milions d’euros repartits entre César Montes, Pierre-Gabriel, José Gragera i Pacheco. Alguns d’aquests futbolistes han ofert un bon rendiment, però insuficient per salvar la categoria. A més, la relació de Catoira amb el vestidor era molt tensa. Incompatible amb l’objectiu que jugadors que han de ser clau en el retorn a primera es quedin, com per exemple Sergi Darder.

Ara s’haurà de veure qui serà el sisè director esportiu de l’era de Chen, després d’Ángel Gómez, Lardín, Perarnau, Rufete i Catoira. Urbano Ortega, David Fernández i Víctor Orta són els noms que sonen per dirigir la parcel·la esportiva de l’Espanyol.

EL SUBSTITUT

Urbano Ortega, David Fernández i Víctor Orta són els noms que sonen amb força
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)