Espanyol

Luis García: “Els jugadors tenen energia renovada”

L’Espanyol disputa demà el primer amistós de la pretemporada davant el Cadis (19.30 h) i el seu tècnic, Luis García, ha repassat l’actualitat i el moment de l’equip en una entrevista als mitjans del club. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

L’objectiu de l’ascens

“No vam aconseguir salvar-nos, però la il·lusió es multiplica per la confiança en la nostra feina, la forma de veure el joc, l’amor al club i el fet d’intentar construir un projecte que torni l’Espanyol a primera”.

“Remarem amb els rems, els braços, les cames i les orelles, si cal. Serà un camí llarg. No s’aconseguirà l’ascens al desembre o al març. Hi ha equips que fins al juny no ho aconsegueixen. Són onze mesos i cal tenir paciència i ser insistents i exigents”.

La categoria

“És important començar bé. Serem el rival a batre i si som capaços de començar forts, no farem por, però la gent veurà que anem de veritat. La part negativa és que encara quedaran dies de marcat, però són les regles. Ens hem d’adaptar i no buscar excuses, sinó solucions. Arribarem en les millors condicions al primer partit”.

“La història i l’escut no juguen cada dia. Hem de ser conscients del que ens trobarem i estar preparats. És una categoria molt exigent i llarga. Hi haurà moments bons, regulars i dolents”.

La pretemporada

“Diuen que les pretemporades serveixen per carregar físicament per tal d’iniciar la lliga amb garanties, però el més important és aconseguir conjuntar l’equip i conèixer-nos entre tots. Estar units i saber que lluitarem pel mateix. Això ho transmeten els jugadors: unió, ganes de millorar i una exigència gran. Estem reforçant els conceptes que havíem treballat, ja que ara tenim temps”.

L’estat de l’equip

“L’equip està mentalment fort i està treballant fenomenal. Als jugadors els ha anat molt bé aquest descans. La temporada passada va ser duríssima. Aquest equip va créixer a base de cops durs i va saber sobreposar-se a molts d’ells. Llàstima que al final no vam tirar-ho endavant, però els veig amb energia renovada, gran responsabilitat i, sobretot, com un equip”.

“Veig l’equip fort i mentalitzat. Hi ha un grup extraordinari. Els joves tenen il·lusió, però és que els més experimentats també la tenen. Sabem la responsabilitat que tenim de tornar un club històric a la primera divisió, conscients que la categoria és molt complicada i molt llarga”.

El mercat

“Hem de donar normalitat al mercat. No ha fet més que començar, queda molt. Hem d’estar tranquils. Tenim la base de l’any passat i això és una garantia. Està clar que ens encantaria veure cares noves, però si tenim el gruix de la plantilla, vol dir que només hem de fer retocs. Veurem com evoluciona el mercat, però hem de tenir paciència. Hi ha gent preparada, com el Fran, per afrontar-ho i ell em transmet calma. S’agraeix”.

Els conceptes

“La idea va en evolució. Volem ser protagonistes amb la pilota, i ho serem, però hem de fer-nos forts defensivament. Concedir i poc i no encaixar, ja que això et penalitza molt. Hem de saber què toca fer a cada moment”.

L’afició

“El més important és que siguin ells mateixos. Ens ajuden una barbaritat i es nota quan estan a l’estadi. Necessiten una espurna i els hi hem de donar nosaltres. Hem de fer que gaudeixin i, entre tots, aconseguir l’ascens i estar a primera l’any que ve”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)