Espanyol

Pendents de Darder

Espanyol. La clàusula de rescissió del migcampista ha augmentat de 10 a 15 milions d’euros, però el club blanc-i-blau no descarta negociar

El futur més immediat de Sergi Darder és tota una incògnita. Amb el debut de l’Espanyol a segona A contra l’Albacete al Carlos Belmonte a prop, el mag d’Artà continua sent el capità de l’equip i, com no pot ser d’una altra manera, Luis García compta amb ell. En els propers dies, però, hi pot haver un gir important de guió que pot fer perdre una peça clau per aconseguir l’anhelat ascens.

Des que es va consumar el descens, el nom del migcampista balear ha aparegut en nombrosos equips de primera divisió com a opció per reforçar-se. I és que la qualitat del jugador i el seu preu són tota una temptació. Amb la pèrdua de la categoria, la clàusula de rescissió de Sergi Darder va baixar dels 30 als 10 milions d’euros. Durant aquests dos mesos, però, cap equip ha pagat la clàusula, com demanava l’entitat blanc-i-blava, i ara qui se’l vulgui emportar haurà d’abonar una quantitat més gran.

Tal com es va estipular en el seu contracte quan va renovar fins al 2026, a finals d’agost de l’any passat, en cas de descens, a partir de l’1 d’agost la seva clàusula de rescissió quedaria fixada en la meitat del que figurava a primera. Per tant, ara el club que vulgui emportar-se el migcampista sense la necessitat de tenir el sí de l’Espanyol haurà de desemborsar un total de 15 milions d’euros. Una quantitat que continua lluny dels 30 que tenia en la seva fitxa a primera.

Tot i això, no es descarta la possibilitat que el conjunt blanc-i-blau s’assegui a negociar i que, finalment, Darder pugui marxar per menys del que figura en el seu contracte si ell vol. El club català podria acceptar alguna oferta d’entre 10 i 15 milions que inclogui variables. Ni l’Espanyol està disposat a deixar marxar el seu jugador referència a qualsevol preu, ni el mallorquí està disposat a abandonar el projecte si no hi ha una contraprestació beneficiosa per al club de la seva vida.

Darder, indecís

Si a hores d’ara Darder continua sent jugador de l’Espanyol no és precisament per falta d’ofertes, sinó per la seva indecisió amb les propostes que ha rebut. El Mallorca és el club que més fort ha apostat per ell, però sense arribar a les condicions que es demanen des de l’Stage Front Stadium. A més, el projecte esportiu del club mallorquí tampoc l’acaba de convèncer. L’Almeria i el Celta de Vigo també van darrere seu, però el mag d’Artà prefereix esperar abans de decidir-se. Si surt del club que porta al cor, serà per formar part d’un projecte més ambiciós i fer un pas endavant en la seva carrera esportiva. La Real Sociedad, el Betis i el València són altres opcions d’equips de la lliga espanyola que estan sobre la taula. Equips estrangers com el Torí o, fins i tot, una milionària oferta de l’Aràbia Saudita també s’han sumat al carro. Mentrestant, Darder continua rumiant el seu futur, ara ja des de Barcelona, després de l’estada a Marbella.

Que tots aquests clubs s’hagin interessat pel mallorquí no és casualitat. Amb 29 anys, el curs passat va completar una campanya per emmarcar, i va ser decisiu per mantenir l’equip amb possibilitats de salvar-se fins a la darrera jornada. Va contribuir amb sis gols i quatre assistències, a més de ser l’ànima de l’equip. Al llarg d’aquests sis anys que ha defensat la samarreta blanc-i-blava s’ha guanyat a pols el fet de ser ell el que decideixi el seu futur. Ja va demostrar el seu espanyolisme fa dues temporades quan el club blanc-i-blau va baixar a segona i va decidir quedar-se. Veurem com acaba ara aquest serial. La seva marxa pot ser un cop molt dur. El seu futur és clau per al destí de l’Espanyol.

De moment, els blanc-i-blaus són l’únic equip de primera i segona que no ha tancat cap incorporació aquest estiu. Si Darder decideix marxar, no els quedarà més remei que començar a reforçar-se.

DECISIÓ

Darder busca un projecte esportiu ambiciós per fer un pas endavant en la seva carrera

OPCIONS

Mallorca, Almeria i Celta són els clubs més interessats en el migcampista

Avui (17 h), amistós contra l’Utrecht

L’Espanyol s’enfrontarà avui (17 h / Esport3) a l’Utrecht a l’estadi Galgenwaard. El conjunt holandès, setè classificat en la passada edició de l’Eredivisie, serà l’últim rival del conjunt blanc-i-blau abans de l’inici de lliga, que comença el dia 13 al feu de l’Albacete.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)