Espanyol

L’Espanyol doblega al Racing en un gran debut de Pere Milla (2-0)

L’EspanyolL’equip de Luís García aconsegueix la primera victòria en l’estrena a casa a porta tancada amb gols de Pere Milla i Braithwaite

L’Espanyol ha aconseguit la primera victòria de la temporada superant al Racing de Santander (2-0) a Cornellà, en l’estrena com a local a porta tancada. Tres punts que han arribat gràcies a una gran actuació de Pere Milla en el seu debut, amb un gol als sis minuts i una assistència a Braithwaite en el segon.

Com la setmana passada a Albacete, la pilota aturada ha permès obrir la llauna. Una brillant centrada de Nico Melamed ha trobat el cap del lleidatà Pere Milla, que ha pentinat la pilota per ubicar-la al pal allunyat de la porteria d’Ezkieta. En un dels primers contactes amb la pilota com a jugador de l’Espanyol ha trobat porteria. Amb sis minuts n’ha tingut prou.

Ha tingut algun tram positiu l’Espanyol, en el qual s’ha sentit còmode sobre la gespa. Ha estat capaç d’assentar-se a camp contrari, trobant sovint a un Nico molt participatiu entre línies i generant situacions de perill per fora, especialment per banda esquerra amb les inscursions d’Oliván. Però també hi ha hagut grisos, i no precisament pocs.

De fet, el tram final del primer temps ha estat realment negatiu. Els locals s’han vist totalment superats, cometent errors amb pilota i permetent al Racing arribar en situacions clares i poder generar perill amb facilitat. L’empat no ha arribat de miracle, però l’Espanyol ha estat al límit. La prova, triple canvi de Luís García al descans. No estava gens content amb els últims minuts dels seus.

Revolució a la banda dreta. Fora Lazo i Óscar Gil, entrada pels joves de la casa: Omar i Jofre Carreras. També ha marxat Expósito per donar pas a Keidi Bare. L’inici de la segona meitat ha estat a menys revolucions que el final de la primera. L’Espanyol ha estat capaç de començar a trobar àrea contrària i Jofre Carreras ha tingut el segon amb una rematada de primeres que ha trobat una bona resposta d’Ezkieta.

Però, poc després, ha aparegut novament Pere Milla per trobar a Baraithwaite al segon pal, el danès ha controlat i a la mitja volta ha anotat el segon. La diferència del duel ha estat la contundència ofensiva, i en aquesta una parella com Pere Milla i Braithwaite és definitiva a Segona Divisió.

No ha estat un partit excel·lent de l’Espanyol, ha tingut trams realment delicats al llarg dels 90 minuts, però, al cap i a la fi, ha acabat sumant els tres punts, que era el més important. I necessari. Permet posar un punt de tranquil·litat en un context de nerviosisme generalitzat a Cornellà. A més, gols dels davanters i porteria a zero. Aquelles coses que també sumen. 4 de 6. Sabent que encara hi ha molta feina a fer, l’inici de lliga permet no haver d’engegar les alarmes.