Espanyol

L’Espanyol perd la primera batalla al Carlos Tartiere (1-0)

L’ascens a primera divisió s’ha complicat. La derrota per la mínima (1-0) al Carlos Tartiere obliga l’Espanyol a remuntar diumenge que ve (18.30h) en la tornada de la final de la promoció d’ascens. L’Stage Front Stadium dictarà sentència. Una errada de Joan Garcia en l’intent de blocar una pilota ha decantat la balança a favor del conjunt asturià en aquesta primera batalla.

La primera ocasió més clara del partit ha estat per a l’Espanyol. Quan tot just s’havien disputat dos minuts de joc, Jofre ha estat a punt d’obrir la llauna amb un xut creuat que ha sortit fregant el pal. Primer avís claríssim dels blanc-i-blaus, que han tornat a sortir elèctrics al terreny de joc. L’Oviedo, més nerviós, també treia el cap, però la sòlida defensa dels periquitos evitaven qualsevol ensurt. Amb el pas dels minuts, el conjunt asturià ha anat equilibrant el domini inicial dels visitants. En el minut 11, Viti ha enviat una potent rematada al lateral de la xarxa. Cap dels dos equips especulava. En la següent acció, els de Luis Carrión han tornat a perdonar, amb una rematada en l’àrea petita d’Alemao que, miraculosament, no ha acabat al fons de la xarxa. Després d’uns minuts de tempteig, amb cap ocasió clara per cap dels dos conjunts, els de Manolo González han acabat la primera part apretant la sortida de pilota del seu rival buscant sorprendre i crear espais en atac. L’Espanyol, però, no ha estat contundent i ha estat a punt de pagar-ho. En els darrers compassos, l’equip asturià l’ha tornat a tenir amb un xut ras de Seoane des de la frontal que ha marxat fregant el pal. Finalment, s’ha arribat al descans amb l’empat a 0 inicial. Bons primers 45 minuts de l’Espanyol, que ha plantat cara i ha jugat de tu a tu contra l’Oviedo. Ha faltat més contundència i encert en els metres finals.

A la represa, el duel ha continuat marcat per la màxima igualtat i intensitat. Els blanc-i-blaus arribaven amb més insistència i perill, però amb poca lucidesa. També l’Oviedo, que no trobava la manera de superar la teranyina dels periquitos. L’Esforç físic estava començant a passar factura, fins que Manolo González ha introduït els primers canvis. Aguado, Carreras i Puado han abandonat el terreny de joc per donar entrada a Salvi Sánchez, Melamed i Sergi Gómez. Un cop s’ha reprès el joc, Óscar Gil ha estat a punt de sorprendre a Leo Román amb una centrada-xut que, per poc, no ha acabat dins (63’). Els locals han respost ràpidament amb una fuetada amb l’esquerra de Masca que de manera providencial Joan Garcia ha enviat a córner. De la glòria a l’infern. En el 73’, un seguit de despropòsits de l’Espanyol ha acabat amb el gol de l’Oviedo. Óscar Gil ha regalat una falta lateral, i a pilota aturada els de Luis Carrión no han perdonat. Joan García no ha pogut blocar l’esfèrica sobre la línia de gol i l’ha hagut de refusar per evitar la diana en pròpia, regalant així la pilota a Alemao, que des de dins l’àrea ha situat l’1 a 0 en el marcador. Aquest gol ha donat ales als asturians, i l’Espanyol ha començat a patir de valent. Fins al punt, que l’Oviedo ha fet el segon amb una rematada de Masca, però el gol ha estat anul·lat per fora de joc. L’Espanyol no s’ha aixecat anímicament d’aquest cop, i encara ha tingut sort que ha marxat viu. 18 partits després, ha arribat la derrota. En el pitjor moment. Tocarà remuntar a l’Stage Front Stadium.