Espanyol

Garagarza: “Quan prens 6.000 decisions al dia, t’equivoques”

Fran Garagarza, director esportiu de l’Espanyol, ha comparegut avui, juntament amb Mao Ye, conseller delegat, per fer balanç de la temporada. Aquestes han estat les paraules més destacades de l’executiu en el què ha estat una tensa roda de premsa:

Mercat

“No és fàcil definir quants moviments calen. És òbvi que s’han de fer. No podem ser un club ascensor. Per trobar l’estabilitat, hem de pujar un esgraó més i necessitem reforçar, invertir i encertar, tenint clar que hi ha una base de plantilla. No fitxarem 14 jugadors”.

Creu que la seva gestió ha sumat per pujar?

“Com ja he dit, tots hem sumat. El % de cadascú no em correspon fer-ho a mi. Hi ha una situació heredada i entenc que s’ha de fer una gestó per aconseguir sostenibilitat. Ara val el què gem de fer i ho hem de fer bé perquè l’Espanyol s’assenti a primera”.

Martin Braithwaite

Al jugador no li haig de dir res. Ha donat la millor versió amb 22 gols. Crec que és un jugador molt important i li agraeixo la implicació. Estic encantat amb Martin”.

Heu fracassat.

“Hem ascendit i no crec que fracàs sigui la paraula. Alguna cosa bé hem fet. Tot i pujar no estic satisfet amb mi mateix”.

L’Espanyol ha de seguir sent un club venedor?

“És un exercici intern que hem de fer. Si tens un actiu de rendiment o un jugador es pot revaloritzar. Si hi ha algun jugador que ens paguen un preu important, és complicat que la propietat no vulgui fer-ho. El mercat d’estiu va ser un mercat de bones vendes”.

Hi ha jugadors intocables?

“No hi ha hagut cap moviment respecte un club cap a un jugador nostre. Hi ha molts jugadors que no perquè tinguin una bona valoració per altres clubs no la tinguin amb nosaltres. Hem de treballar dur per mantenir els actius importants que tinguem. Estem oberts a escoltar, però ens hem de fer forts. El què no farem és perdre valor. Hem de fer una plantilla molt competitiva perquè la categoria ho exigeix”.

Manolo González és una aposta ferma?

“Ara quan el presentem, ho respondrem. Manolo va estar molt a prop de no ser l’Espanyol B i el vam poder convèncer. I després ha estat clau en l’ascens. És clau per a l’estabilitat”.

Keidi Bare

“Hi ha una sèrie de jugadors que acaben contracte i d’altres de cedits, com Keita Balde, que ja se’ls ha comunicat que no seguiran. Keidi està lliure i no li ha plantejat cap oferta de renovació i estem en aquest anàlisi de què volem al mig del camp”.

Joan García

“El vam renovar amb una gestió per emmarcar perquè en aquell moment no jugava. Ha tingut un gran rendiment, ara va als Jocs. A nivell de clàusula amb l’ascens, igual que hi ha increment en el salari, també en la clàusula. No diré la clàusula, però és una clàusula que li dona fortalesa al club”.

Puado

“No hem tingut ofertes per Puado. Té un any més de contracte. Vam fer un moviment per ampliar-li contracte i hi seguim treballant. És un jugador del planter, important i que volem renovar”.

Nico Melamed

“No podem desprotegir-nos i que jugadors marxin lliures. L’exemple és Puado, que entra en l’últim any de contracte i estem ocupats en la seva renovació. A Nico agrair-li la implicació. Quan comença a recuperar-se de l’operació a la clavícula, va ser el primer de voler ser i ha estat fins al final”.

Autocrítica

“Jo he fet coses malament. Quan prens 6.000 decisions al dia, t’equivoques. Estic content amb el rendiment dels fitxatges que he portat? Gens. Estic satisfet de la gestió del planter? Sí. Hem assolit l’objectiu, però ara hem de seguir a pel següent. La gestió de Ruben ha estat bona? No. Molt dolenta. Ho estava jugant tot amb el Mirandés i aquí no ha jugat.Tampoc estic satisfet que marxin nois joves del planter, ens estem quedant sense llavors. L’autocrítica és diària.”

Ha buscat altres entrenadors?

“Si l’equip no hagués pujat, enteniem, ho hem parlat amb Manolo, que en un projecte a segona A, no era una bona situació i que el millor era tenir una alternativa. Amb l’ascens estava molt clar que havia de ser Manolo i així se li va traslladar a la propietat”.

“No he parlat amb altres entrenadors”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)