Espanyol

L’Espanyol torna a Primera amb una derrota a Valladolid (1-0)

Els de Manolo González s’han quedat curts ofensivament, però han anat de menys a més amb l’entrada al camp dels nous fitxatges

L’Espanyol arrenca la lliga amb una derrota a Valladolid (1-0) en el seu retorn a Primera. Un solitari i afortunat gol de Raúl Moro al primer temps ha sigut suficient per tombar als periquitos, que han competit fins al darrer minut, però amb pocs arguments ofensius. L’equip ha anat de menys a més, millorat pels canvis i l’aparició dels nous fitxatges, però no ha pogut generar més que un parell d’ocasions de gol.

Ha apostat Manolo González per l’onze inicial esperat, amb l’única sorpresa d’Alejo Véliz en comptes de Jofre Carreras. I l’argentí ha sigut de les poques notícies positives del primer temps periquito. Ha sortit amb una marxa més el Valladolid des del primer minut. S’ha apoderat del control de la pilota i s’ha mostrat més intens en els duels. Tot i que els locals no generaven gaires ocasions de gol, més enllà del perill de Raúl Moro per banda esquerra, no es veia gens còmodes als futbolistes de Manolo González.

En un servei de cantonada ha arribat la primera acció clara de gol del Valladolid. Comert ha rematat i Alejo Véliz ha hagut de treure la pilota sobre la línia. S’havia salvat l’Espanyol, però poc després ha encaixat el primer de la temporada. Una pèrdua al centre del camp ha acabat amb una passada a l’esquerra per Moro, que ha encarat a Omar, ha marxat cap dins i ha xutat des de la frontal. L’intent ha tocat a les cames de Sergi Gómez i ha canviat la trajectòria per eliminar a Joan Garcia de l’acció i acabar al fons de la porteria. Mala fortuna pels catalans.

S’ha estabilitzat mínimament l’Espanyol després de la pausa d’hidratació, ha començat a tenir la pilota amb sentit. Tot i això, ha sigut el Valladolid qui ha fregat el segon. Amath s’ha topat amb el travesser. Descans necessari per Manolo González, que ha vist com els superaven els primers 45 minuts.

Ha sortit amb la intenció de fer un pas endavant l’equip a la represa. Però tampoc. Imprecisions constants amb pilota quan es buscava la verticalitat. No s’ha trobat a Puado, Pere Milla, Véliz ni Lozano. Manolo ha actuat i ha fet debutar a Kral i Cardona ben aviat, ubicant tots els fitxatges sobre la gespa.

El joc directe sobre Véliz ha sigut la millor solució de l’Espanyol. Li ha costat molt a l’equip en el joc interior. Els centrals i el doble pivot no han donat gaire seguretat en les combinacions, i el progrés ha arribat a partir del 9.

El partit s’ha anat dormint. Ha continuat apareixent Moro, però més irregular. Tot i anar per sota al marcador, no era una mala notícia pels periquitos. En una jugada aïllada Cardona s’ha quedat molt a prop d’empatar. Ha executat ràpidament un bon xut des de la frontal que s’ha perdut per ben poc. Kral ha millorat moltíssim la sala de màquines de l’Espanyol. Sense pilota ho ha tallat tot i ha guanyat duels. Amb pilota ha demostrat criteri i atreviment. Una conducció del txec ha acabat deixant a Puado dins l’àrea, però el seu xut ha marxat fora.

Ho ha intentat l’equip de Manolo González fins al darrer segon, però amb més cor que cap. Les limitacions ofensives que han aparegut durant la pretemporada s’han tornat a evidenciar avui, malgrat que els nous fitxatges han fet la sensació de poder aportar. L’equip obre la lliga amb una derrota dura al camp de qui, en principi, hauria de ser un rival directe en la lluita per mantenir la categoria. Però queda un món. Una desena de dies perquè tanqui el mercat i molt marge de millora per la plantilla. El pròxim repte, rebre la Real Sociedad a Cornellà.