Espanyol

Incompareixença de l’Espanyol a San Mamés (4-1)

L’Espanyol continua sense conèixer la victòria a domicili. Aquest migdia, els blanc-i-blaus no han pogut superar a un Athletic que ha estat clarament superior des del primer fins a l’últim instant del matx (4-1). A la mitja hora, el conjunt orientat per Ernesto Valverde ja guanyava 3-0, amb gols de Vivian (6’) i un doblet d’Iñaki Williams (28’ i 30’). En la segona part, Berenguer ha fet el quart (55’). Tejero, amb un golàs de falta, ha fet el gol de l’honor en el temps afegit.

Ha estat l’Athletic el que ha portat el pes del partit en tota la primera part, fent-se amb la possessió de l’esfèrica i arribant amb insistència a l’àrea rival. Aquesta superioritat s’ha materialitzat ben aviat. En el minut 6, a la sortida d’un córner, Vivian ha estat el més llest dins l’àrea per enviar la pilota lluny de l’abast de Joan Garcia i avançar als bascos en el marcador. A partir d’aquest gol, els blanc-i-blaus han intentat fer un pas endavant, però no aconseguien mantenir la pilota als peus davant una pressió alta i asfixiant dels d’Ernesto Valverde. Els locals han continuat mossegant, i Omar El Hilali ha salvat el segon en el minut 13, quan Guruzeta ho tenia tot a favor. El matx era un clar monòleg local, i el segon gol no ha tardat en arribar. En el minut 28’, Iñaki Williams ha guanyat l’esquena a Kumbulla dins l’àrea i en el mà a mà amb el porter de Sallent no ha perdonat. En l’acció següent, ha caigut el tercer, altre cop obra d’Iñaki Williams, amb una rematada creuada a l’escaire (30’). Partit sentenciat a la mitja hora de joc. L’Espanyol, sense idees ni profunditat, no ha aconseguit inquietar en cap moment la porteria rival.

A la represa, Manolo González no ha tardat a moure la banqueta, fent entrar a Milla, Cabrera i Cheddira, en detriment de Romero, Gragera i Véliz. Amb aquests canvis, l’Espanyol ha anat a la recerca de les poques ocasions que tenia per remuntar el partit. Però ha tornat a arribar el gerro d’aigua freda. En el 55’, Berenguer ha situat el 4 a 0 amb un xut amb l’esquerre al pal curt. Més tard, Jofre ho ha provat amb una rematada creuada que ha marxat fregant el pal. En els darrers compassos del matx, el ritme ha baixat de revolucions. En el temps afegit, Tejero ha fet el gol de l’honor amb un golàs a pilota aturada. L’Espanyol buscarà capgirar aquesta mala versió que ha ofert avui en el duel contra el Sevilla, divendres que ve a l’RCDE Stadium (21h).