Espanyol

A poc a poc i bona lletra amb Gerard Moreno

La paciència. El davanter català no arriscarà en la recuperació de la lesió pel mal record de fa dos anys

Gerard Moreno va fer un xut contra l'Sporting i de seguida va notar una punxada. Feia pocs minuts que estava sobre la gespa i la lesió, sobretot pel record de l'etapa en el Mallorca, el va enfurismar tant que en lloc d'anar a la banqueta se'n va anar directe al vestidor acompanyat del doctor Miguel Ángel García. Passats uns minuts, el davanter de Santa Perpètua de Mogoda era pessimista, però les proves mèdiques el van tranquil·litzar. La lesió era menor del que temia, però els precedents fan que el golejador català alerti que no arriscarà amb cap retorn precipitat. El calendari indica que, forçant, podria reaparèixer contra el Granada per Tots Sants, si bé tot indica que és més probable veure'l de nou en acció una setmana més tard, a San Mamés.

El Vila-real va cedir Gerard Moreno al Mallorca perquè seguís creixent. L'experiència va ser positiva, perquè va conèixer les dues cares del futbol professional. Una primera volta amb l'olfacte fi, deu dianes, pluja d'elogis i una segona de sequera desesperant, agreujada per una lesió muscular. Un maldecap que va reviure en notar la punxada contra l'Sporting. “Creia que era més greu. Pensava que era una ruptura més important, però amb les proves el metge em va dir que estaria tres o quatre setmanes de baixa, i em va tranquil·litzar. Em pensava que hi estaria uns dos mesos pel tipus de punxada que vaig notar en xutar. Ara em toca tenir paciència, perquè conec la lesió, i anar pas a pas, perquè amb aquest tipus de lesions mai se sap.” En l'etapa balear intentar tornar abans d'hora li va costar una recaiguda. En total, cinc setmanes allunyat dels terrenys de joc, un mal tràngol que no té cap intenció de repetir.

Retorn a San Mamés

Així, Gerard Moreno segueix anant pas a pas. A poc a poc i bona lletra. Sense pressa. De moment, li ha tocat estar aturat per facilitar la recuperació del trencament del recte femoral de la cama esquerra que es va fer contra l'Sporting. La pausa de la lliga el cap de setmana que ve li permet guanyar temps. La setmana que ve començarà la feina amb la bicicleta estàtica i, en funció de com el vegin els metges, trepitjarà la gespa de nou. “No fa gaire que hi estic posat, tot just quatre dies. Em vaig recuperant, i ara no puc fer més. L'aturada em permetrà guanyar una setmana i l'objectiu és que no tingui molèsties al final de la recuperació. Només tinc al cap recuperar-me bé, perquè ja vaig tenir aquesta lesió i una recaiguda fa dos anys.” Sergio González no podrà disposar del punta català en les visites al Villamarín i a Vallecas ni a casa contra el Granada. Paciència.

MALA SENSACIÓ

“Em pensava que estaria dos mesos pel tipus de punxada que vaig notar en xutar”
Una reaparició precipitada en plena crisi de gol i d'equip va derivar en una recaiguda

Convençut que l'afició “acabarà contenta”

L'afició blanc-i-blava ha protestat pel joc de l'equip xiulant-lo en tres dels quatre partits disputats a casa. Gerard Moreno és dels que se'n salva, perquè des del primer dia se l'ha rebut com un ídol i l'acompanya una ovació cada cop que trepitja la gespa. El davanter català no va voler criticar la poca paciència dels seguidors blanc-i-blaus, i es va mostrar convençut que canviaran d'opinió ben aviat: “Som un equip jove, quan passin els dies ens coneixerem millor i la gent agafarà més confiança. Intentem millorar, corregir els errors, encara és molt aviat. L'afició és qui ve i opina en funció del que veu. Ho hem de respectar. Segur que quan arreglem els errors a la gent li agradarà més i acabarà contenta. Millor ara dos partits a fora? No, ens agrada jugar a casa, amb la nostra gent.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)