Espanyol

Matar o morir a Mestalla

Galca té avui una vida extra gràcies al vestidor, que li va salvar la vida després del ridícul 0-5 de dilluns contra la Real

El romanès està amb l'aigua al coll, com Neville, incapaç de guanyar cap dels nou partits disputats en la lliga

L'escalfor de l'infern fa que les plantes dels peus ja estiguin ben roges. I l'amenaça de les primeres cremades de gravetat és imminent. La tireta aplicada amb l'adéu de Sergio González ha resultat insuficient i Constantin Galca mira, sense sortir-se'n, de tapar una hemorràgia enorme. Amb l'agreujant d'haver fet més gran la ferida. El descens s'ha situat a només un punt després d'haver encaixat onze gols en dos partits, i cal una reacció. L'element de l'esperança és que avui al davant hi haurà un altre animal ferit i de símptomes similars, amb nervis ampliats per l'envergadura de la inversió. I un ambient hostil que els blanc-i-blaus haurien d'administrar amb intel·ligència per exercir de pressió. Crisi vs. crisi. Qui guanyi sobreviurà una setmana. Qui perdi, cap al pedregar. I un empat no atura la davallada.

Els números són tan contundents com dolorosos. Constantin Galca va lligar dues victòries en els dos primers partits com a substitut de Sergio González. Una en la lliga i una altra en la copa. A partir d'aquí, sempre de mal borràs. El desgast dels tres partits contra el Barça, malgrat un il·lusionant 0-0 inicial, va tallar l'efecte del nou tècnic i els mals resultats s'han acumulat. Set derrotes i dos empats en nou enfrontaments. La filosofia d'estil ofensiu s'ha traduït en sis gols en aquesta fase, amb el contrapunt desastrós dels 25 encaixats. Els dos darrers duels han significat l'accentuació del desastre amb el 6-0 al Bernabéu i el 0-5 de dilluns contra la Real Sociedad. Quan semblava que seria destituït, el vestidor el va salvar, tot i que no hi confia gaire. La directiva blanc-i-blava va allargar la supervivència del romanès com a mínim fins avui, quan els jugadors hauran de palesar damunt la gespa el crit d'estar “a mort amb Galca”.

El tècnic de l'Espanyol es pot fondre en una abraçada amb Gary Neville. Es poden entendre perfectament. Si Galca ha sumat dos punts dels últims 24 en la lliga, el València no ha celebrat cap triomf després de nou partits amb l'anglès: cinc empats i quatre derrotes, acompanyats d'un balanç de 8 gols a favor i 13 en contra. En la Champions, adéu com a cuers i el bon tarannà en la copa es va començar a tòrcer patint contra Las Palmas i es va estroncar dramàticament amb el 7-0 al Camp Nou. Una afició molt exigent no entén per què es té tanta paciència amb l'anglès. Una pressió que l'Espanyol ha de mirar d'aprofitar si vol que Galca sobrevisqui. A veure qui cau abans.

CONSTANTIN GALCA

Dos punts de 24, 6 gols a favor i 25 en contra és el balanç després dels dos triomfs

GARY NEVILLE

Cinc empats i quatre derrotes en la lliga fan que l'afició reclami el cap de l'anglès

“Els jugadors saben que l'entrenador depèn d'ells”

“He parlat amb ells. Els jugadors saben que l'entrenador depèn d'ells. Vull que parlin al camp, perquè confio en ells plenament i estic segur que farem un gran partit a València.” Constantin Galca insistia que ell està bé, que és un lluitador i no té cap dubte de la reacció. I la feina de la setmana el duia a mostrar-se convençut que la reacció arrencarà avui a Mestalla en un partit en què “hi haurà nervis” al principi en els dos equips, segons preveia l'entrenador romanès, que afegia: “Jo estic tranquil i noto que els jugadors estan amb mi, perquè s'estan entrenant molt bé. Quan veus que s'entrenen amb actitud i intensitat, que s'impliquen més perquè la situació ho reclama, veus que estan al 100%.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)