Espanyol

Cal prendre decisions

Chen Yansheng dóna ordres d'accelerar el fitxatge d'un director esportiu per gestionar el desenllaç del futur de Galca, que continua fins dissabte

El president avançarà el retorn a Barcelona per gestionar la crisi

La pressió per fer fora Constantin Galca no té prou força, així que té una segona vida extra amb el duel contra el Deportivo de nou examen. Però cal prendre decisions i Chen Yansheng ha decidit fer un pas endavant. D'una banda, el president de l'Espanyol ha donat ordres d'accelerar l'arribada d'un director esportiu que agafi el relleu d'Òscar Perarnau i al mateix temps ell serà el primer a donar exemple. Així, el mandatari xinès assumirà protagonisme per ajudar a evitar el desastre d'un descens.

“Si se sabrà aquesta setmana? Avui no ho puc dir, tenim una idea molt clara. No hauríem guanyat dissabte pel director esportiu, però ho tenim clar i encaminat. Ara, a esperar la persona que ha de liderar el projecte.” Ramon Robert responia així en preguntar-li pel nom de Rufete. L'exjugador blanc-i-blau i exdirector esportiu del València és un dels noms que hi ha damunt la taula en una llista que s'ha reduït molt respecte als setze que anunciava fa dues setmanes el conseller delegat. L'opció de la casa, Jordi Lardín, també té números i Chen Yansheng ha demanat que es prengui una decisió aviat. El nou propietari vol un nou cap a la direcció esportiva, la primera decisió del qual serà avaluar la situació de Galca a la banqueta dels blanc-i-blaus.

Gestió interna

Així, el tècnic romanès tindrà una setmana més de marge per fer reaccionar l'equip i allunyar-lo d'una zona de descens que s'ha situat a tan sols un punt. Dissabte contra el Deportivo se la torna a jugar. Però els arguments contra el tècnic romanès s'acumulen, amb el canvi de filosofia de Mestalla de darrer exemple. Se'l va fitxar per aportar un estil més atrevit i per intentar salvar-se recupera el recurs de posar les línies més juntes i buscar el contraatac. La plantilla s'hi sent més còmoda, però recorda en excés l'autogestió del vestidor, que en altres èpoques es va aplicar en temps de crisi. Sempre amb èxit, cal dir. “Aquestes setmanes ho hem estat analitzant tot. S'ha dit que els tècnics mantenien l'entrenador, i no. Nosaltres prenem decisions a partir d'anàlisis i informacions, hem vist jugadors i entrenadors, junts, hem parlat amb la gent de la secretaria tècnica i les set persones que hi segueixen treballant, i el consell d'administració ha pres una decisió després de veure que tots hem anat a l'una”, es defensava a la COPE Ramon Robert, que va confirmar que l'entrenador continuaria uns dies.

La petició de Chen Yansheng d'accelerar l'arribada d'un director esportiu és el primer pas en la voluntat d'integrar-se més en el dia a dia de l'Espanyol. El nou president va anunciar que no tornaria a terres catalanes fins al mes de març, però els 2 punts sumats dels últims 24 i el risc del descens l'han convençut que ha de ser abans, aconsellat pel consell de la necessitat d'assumir el control pel risc de perdre la categoria, amb greus conseqüències econòmiques. En els pròxims dies el cap de Rastar Group agafarà les regnes de l'entitat blanc-i-blava en el dia a dia perquè l'ambiciós projecte que té al cap necessita un Espanyol a primera divisió. I amb un director esportiu que decideixi si Constantin Galca és l'home que ho ha de fer possible.

LA DIRECTIVA

No hauríem guanyat dissabte pel director esportiu, però ho tenim clar i encaminat
Ramon Robert
conseller delegat

IMMINENT

Chen Yansheng tenia previst venir a Barcelona al març i ho farà en els pròxims dies

Una bona entrada contra el Dépor

Quan s'està tant a prop del descens, cada partit és una final. L'Espanyol s'està acostumant a disputar-les. I a perdre-les. El marge de maniobra s'ha reduït al màxim i la primera oportunitat d'agafar aire serà dissabte contra el Deportivo. La directiva és conscient de la necessitat de crear un caliu que ajudi un equip tenallat, amb la confiança sota zero, i ahir va engegar una campanya per mirar que hi hagi més públic a l'estadi. Així, cada soci podrà retirar una entrada gratuïtament de la seva zona fins a esgotar les existències i sense limitacions de categoria. Alhora hi haurà una altra promoció per si es vol retirar més d'una entrada a preu rebaixat. “El que hem de demanar és que dissabte els seguidors siguin allà amb la mateixa força de sempre. Volem que vinguin i siguin el jugador número 12. Junts ho tirarem endavant”, deia Robert. Ahir també es va saber que el duel contra l'Athletic serà el diumenge 20 de març a les 12 del migdia.

Joan Collet lamenta la falta de lideratge a l'entitat blanc-i-blava

La festa del cargol de Can Soteras va comportar l'aparició en públic de Joan Collet per primer cop des que va deixar l'Espanyol el 20 de gener passat. L'expresident blanc-i-blau no va voler entrar a fons en l'actualitat blanc-i-blava, i va insistir en la necessitat que hi hagi unitat, però no es va estar de criticar alguns dels últims capítols viscuts, com ara la reunió que va salvar Constantin Galca després del 0-5 contra la Real Sociedad. “Hi ha gent que ha de prendre aquestes decisions, però no veig bé que hagin de ser els jugadors els qui salvin o no el cap de l'entrenador. Aquesta no és la seva responsabilitat. Els jugadors el que han de fer és sortir i donar-ho tot, i ho estan fent.” El petit dard cap a la nova directiva amb marcat accent xinès i l'ombra de Daniel Sánchez Llibre va tenir continuïtat: “No vull parlar del consell actual i no sé quines decisions s'hi prenen. Hi ha d'haver unitat i també líders al vestidor, a la graderia i a l'entitat per tirar tot això endavant.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)