Espanyol

Un perill anomenat Aduriz

Letal. El punta basc va marcar la temporada passada en els tres partits contra l'Espanyol, ara va camí d'un rècord personal i també va foradar la porteria periquita amb el Mallorca i el València

L'Athletic ha trobat el to. Quatre victòries consecutives en la lliga i l'olfacte fi d'Aritz Aduriz com a referència ofensiva. En una era amb tendència a voler jubilar qualsevol jugador quan supera la trentena, el davanter basc viu el moment més dolç de la seva carrera quan n'acaba de fer 35. I té especial fal·lera a marcar quan l'Espanyol se li posa a davant.

Aduriz va ser un dels culpables de la frustració dels periquitos fa un any. Una gran trajectòria en la copa del Rei i l'engrescador 1-1 del partit d'anada en les semifinals, igualant el gol inicial d'Aduriz. Però a la tornada el donostiarra va silenciar l'estadi de Cornellà-el Prat fent el primer dels bascos, base del dolorós 0-2. Adéu a la final. El veterà punta s'acarnissava amb les il·lusions periquites fent la tercera diana en tres partits contra l'Espanyol a la temporada, ja que també va encetar el marcador en el 3-1 a San Mamés en la lliga.

Nou gols en 17 partits

Aduriz no va marcar en l'últim 2-1 al feu basc i tindrà ganes de tornar a foradar la porteria periquita. Se'n surt prou bé. A més dels tres partits de la campanya passada, l'experimentat davanter va signar un doblet en el 3-3 a Cornellà el curs 2012/13 en la segona etapa a l'Athletic. En la primerenca es va enfrontar quatre cops a l'onze blanc-i-blau i també va superar el porter posant l'empat momentani a Montjuïc en un 2-2 que en el descompte derivaria en 3-2. Entre els dos períodes va defensar els colors del Mallorca i el València. I també va celebrar gols. Amb els balears va fer un doblet en un 3-0 a la 2008/09, mentre que amb els valencians va ajudar en un 2-1 a la 2010/11.

Així, Aduriz ha signat nou gols contra l'Espanyol en 17 partits de titular. I viu un moment especialment dolç. El basc ha marcat 17 gols en la lliga, a tan sols un del seu rècord, que correspon a la campanya passada. S'hi poden afegir els quatre en dos duels amb el Barça en la supercopa i un parell més en la copa. Millora amb els anys i als 35 podria tornar a la internacionalitat. Els jugadors blanc-i-blaus són conscients que és l'home a vigilar. “Mereix anar convocat. És igual l'edat que tingui. Per nivell està per sobre de molts davanters de la selecció espanyola. Fa gols i fa jugar l'equip. Treu petroli amb gols i assistències en qualsevol acció. És molt difícil de marcar i ara està en un gran moment de forma”, ressaltava ahir Víctor Sánchez. No només forada xarxes, sinó que és especialment incòmode de defensar perquè mai defuig el contacte i entra a tots els xocs. Per això ha estat expulsat en dues ocasions contra l'Espanyol, una amb l'Athletic i l'altra, amb el València. El perill respon al nom d'Aduriz.

“No podem desactivar l'alarma”

L'Espanyol ha millorat, ha sumat 10 dels últims 15 punts per mantenir la distància sobre la zona calenta. Però els deures no estan fets i el vestidor n'és plenament conscient, tal com explicava Víctor Sánchez. La permanència encara no està lligada. “Hem de ser conscients que la situació està una mica millor que fa setmanes, però dos partits sense sumar i estarem molt a prop del descens o en zona de descens. No desactivarem l'alarma fins que matemàticament estigui fet. Sembla fet, però el Dépor fins fa un mes i mig estava fent una temporada increïble, va renovar l'entrenador i ara és allà, patint amb un punt més. Doncs imagina't nosaltres amb un punt menys.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)