Espanyol

Reaccionen a temps

L'Espanyol es distancia de la zona de descens després d'haver tocat fons amb el 0-5 contra la Real Sociedad

L'equip blanc-i-blau suma 13 punts dels últims 18 i Galca supera els registres de Sergio González

Més d'un jugador respirava alleujat després de la victòria contra l'Athletic. La plantilla es treia un pes de sobre amb un triomf que deixava un coixí de set punts respecte a la zona de descens i oferia la perspectiva d'una aturada de dues setmanes amb la calma regnant en l'ambient. Ben diferent de les anteriors pauses pels compromisos internacionals. Quan l'escalfor de l'infern es feia intensa, l'Espanyol ha reaccionat per obtenir bons resultats, que ja se sap que quan hi ha la pressió del descens el joc passa a un segon terme. 13 punts dels últims 18 en joc comporten un pas de gegant cap a la salvació.

Sergio González va ser destituït després de sumar 17 punts en les 15 primeres jornades de lliga. Constantin Galca en va ser el relleu i després d'estrenar-se amb una victòria contra Las Palmas va enxampar una nefasta ratxa amb dos punts de 24 possibles, que van deixar en un segon terme el fet que precisament se sumés contra dos rivals tan complicats com el Barça i el Vila-real. L'espasa de Dàmocles damunt del cap, però, quan tothom pensava que li tallaria el fil, no es va produir cap moviment a la banqueta i el canvi d'actitud que es va veure en el 2-1 a Mestalla va tenir continuïtat en els enfrontaments següents. L'1-0 contra el Deportivo va ser el primer pas per poder respirar, acompanyat del 2-4 a Gijón quan el calendari marcava que el conjunt periquito estava a punt de completar una volta sencera sense vèncer a domicili.

Paraula de capità

La tercera victòria seguida no es va produir. Un canvi de sistema inesperat, una sortida lamentablement endormiscada i clatellada en forma de 0-3 del Betis. Per sort, tocaven dos partits seguits a casa i el 2-1 al Rayo va aportar tranquil·litat. A Granada es va evitar el desastre al tram final (1-1) i una gran reacció en la segona meitat va capgirar el gol inicial d'un Athletic perjudicat per les rotacions. Per primera vegada en la temporada s'encadenaven dos triomfs a l'estadi de Cornellà-el Prat i, després de quinze partits, Galca acumulava 18 punts, un més que el seu antecessor en el càrrec. I l'equip s'ha situat a la zona tranquil·la de la classificació.

El fet d'aconseguir 13 punts dels últims 18 palesen la reacció de la plantilla després de les xiulades, els mocadors i els rumors d'un segon canvi de tècnic arran de la crisi esportiva lògica en sumar 2 punts de 24. Què ha canviat en tan sols un mes? “Ens hem empassat moltes coses. Hem estat calladets, hem patit, ens hem reunit nosaltres de portes cap endins per dir que no podíem seguir així, i crec que la dinàmica ha canviat. A partir de la feina i que tots hem posat el granet de sorra, sent conscients de les responsabilitats que teníem del primer a l'últim. I quan un sap que s'hi està jugant molt, les coses surten així.” Víctor Sánchez és una de les veus autoritzades del vestidor. El migcampista de Rubí és un dels capitans blanc-i-blaus i sempre parla clar. El vestidor va salvar Galca i ha respost en el moment oportú damunt la gespa. Reacció a temps, tot i que els deures no encara no estan fets, en espera de certificar la permanència de manera matemàtica.

EL VESTIDOR

Ens hem empassat moltes coses, hem estat calladets i hem patit. Ens hem reunit de portes cap endins perquè no podíem seguir així
Quan un és conscient de la responsabilitat, sap què s'hi està jugant, les coses surten d'aquesta manera
Víctor Sánchez
migcampista de l'espanyol

Constantin Galca i les hores que va passar virtualment destituït

Prendre decisions o no. La pressió popular i mediàtica empeny a reaccionar contra les derrotes amb el futbol convertit en un estat d'ànim que obliga a viure el present com si no hi hagués passat. Ni tan sols el més recent. El bo passa a ser dolent, i a l'inrevés, per dos resultats. Constantin Galca ho sap de sobres. Durant unes hores es va veure al carrer. Després de la derrota contundent contra la Real, la directiva es va reunir amb els capitans i el tècnic va rebre una vida extra. Els contactes amb entrenadors com ara Joaquín Caparrós i Martín Lasarte es van produir, però cap candidat acabava de fer el pes i el nou propietari, Chen Yansheng, tampoc volia estrenar-se al càrrec amb una segona destitució en temps rècord. L'examen era a Mestalla i va arribar una nova derrota. Normalment, Galca fa un entrenament de recuperació l'endemà de partit i dóna descans el dia següent. Aquell cop va concedir dos dies de festa per deixar marge a la directiva blanc-i-blava per decidir el seu futur. Estava convençut que la millora era insuficient i que els 2 punts assolits de 24 possibles en la lliga dictarien sentència. Però el consell estava dividit a l'hora de tallar-li o no el cap, així que va seguir. Galca s'ha sentit al carrer en dues ocasions. I s'ha salvat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)