Espanyol

Paco Jémez passa a ser la primera opció

Banqueta. Sampaoli està descartat i el tècnic canari és la prioritat per ser el futur tècnic blanc-i-blau

L'Espanyol continua fent passos en la tria del nou entrenador. Si fa 48 hores la prioritat era Jorge Sampaoli, ara aquesta opció s'ha difuminat i el club ja la dóna per descartada. La indefinició del tècnic argentí respecte a la proposta presentada per l'Espanyol ha refredat el tema. No hi ha hagut acord ni en l'aspecte econòmic ni en l'esportiu. L'exseleccionador xilè, que ahir ja va tornar al país sud-americà, continua més pendent d'altres ofertes més importants com ara la del Lazio, que fa sis setmanes que està intentant fitxar-lo, i el Fenerbahçe turc, que li ha presentat una oferta econòmica de gran volada, i sembla que seran les seves possibles destinacions. El director esportiu interí, Ángel Gómez, ho ha intentat de totes les maneres aprofitant la vella amistat que mantenia amb Sampaoli pel seu pas per l'Equador, on treballaven tots dos fa uns anys.

Tancada la carpeta del gran favorit, l'Espanyol anirà ara a fitxar Paco Jémez. El tècnic canari era la segona opció que tenia sobre la taula l'entitat blanc-i-blava. L'interès per Jémez ja ve de lluny. Fa dues temporades el llavors director esportiu, Òscar Perarnau, ja va temptejar el seu fitxatge però la clàusula per marxar del Rayo Vallecano (de dos milions d'euros) va impossibilitar la seva contractació. El club va apostar per Sergio González. Però ara pot ser la bona. Tot i això, l'únic entrebanc que separa l'Espanyol i Jémez per establir els detalls del seu nou contracte és, de nou, el seu club d'origen: el Rayo. El canari va donar la paraula que continuaria al club de Vallecas tot i baixar a segona si li ho demanaven els dirigents. Ara tot està en mans del president del Rayo, Raúl Martín Presa. El mandatari ha de decidir en els pròxims dies si agafa la paraula a Jémez i li ofereix continuar o bé fa un canvi a la banqueta madrilenya. Jémez veuria amb bons ulls aterrar a l'Espanyol, on faria un salt en la seva carrera esportiva com a entrenador. Una entitat que aquest any afrontarà un canvi radical en la composició de la plantilla, i el canari és un expert a fer projectes amb plantilles noves. Al Rayo li tocava treballar any rere any amb equips renovats cada estiu. A més, agrada el seu caràcter i l'ambició en els seus plantejaments, així com el seu discurs a les sales de premsa. Un tècnic valent que, de retruc, seria rebut amb alegria i optimisme per la massa social.

Si al final es torça l'opció de Jémez, l'Espanyol hauria de reactivar altres opcions que té en cartera, com ara la de Philippe Montanier, exentrenador de la Real Sociedad, o la de l'argentí Marcelo Bielsa.

JORGE SAMPAOLI

Era la prioritat, però no s'ha arribat a una entesa econòmica ni esportiva
Per accelerar les negociacions cal que el Rayo li digui que no el vol per al curs que ve

Col·loquen David López a l'agenda blanc-i-blava

David López podria tornar aquest estiu a l'Espanyol i el club blanc-i-blau està treballant en el seu retorn, segons informava ahir el Corriere dello Sport. El migcampista va marxar fa dues temporades al Nàpols a canvi de cinc milions d'euros per a les arques del club català. El santcugatenc ha tingut una participació irregular en el club italià i el futbolista veuria amb bons ulls tornar a la disciplina blanc-i-blava, on tindria un paper destacat en el futur equip. La direcció esportiva valora, al marge de la seva qualitat, la seva implicació sentimental amb el club. No serà l'únic fitxatge que es podria fer seguint aquest perfil d'antics jugadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)