Esportcat reforça l’aposta per la carrera dual dels esportistes del CAR de Sant Cugat
A través del projecte CAR’Speakers, reben una formació específica que els acosta al món de l’empresa i els prepara pel futur fora de la competició
El CAR de Sant Cugat, una de les potes de l’univers Esportcat al costat del Consell Català de l’Esport i l’INEFC, és la punta de la piràmide de la tecnificació i l’alt rendiment al país en el marc del programa ARC. El centre acull les grans figures de casa nostra en unes instal·lacions que els ofereix les millors condicions d’entrenament i acompanyament amb l’objectiu que puguin assolir els reptes en l’alt nivell, però també una formació integral.
Els 6 milions en beques que el Govern destina als esportistes del CAR -274 becats de 21 federacions- els ajuden en el seu progrés competitiu, cosa que els permet fer ús de les instal·lacions i gaudir d’allotjament i manutenció, serveis de ciències, medicina i tecnologia (fisioteràpia, fisiologia i nutrició, preparació física, psicologia, investigació, tecnologia i biomecànica). Alhora, també reben suport per reforçar la seva carrera dual, una via per preparar el seu futur un cop deixin l’esport d’elit acostant-los al món empresarial i a la integració laboral.
Una de les eines en aquest acompanyament per desenvolupar la carrera de l’esportista fora dels terrenys de joc és el programa CAR’Speakers. Una iniciativa que identifica i trasllada els models d’èxit de treball de l’esport d’alt rendiment a l’empresa, amb experiències reals i recents de més de 50 esportistes i exesportistes d’elit, en actiu o retirats.
Aquest projecte, impulsat pel CAR de Sant Cugat, a través del Departament d’Atenció a l’Esportista (DAE) i el suport d’Esportcat-Generalitat de Catalunya, es consolida any rere any. Des del DAE s’acompanya l’esportista, formant-lo tres vegades l’any sota la tutela del psicòleg esportiu Pep Marí per a la millora de les seves competències comunicatives, amb la idea de proporcionar instruments i materials que els ajudin a portar a terme les ponències que fan a les empreses, les quals poden ser presencials, per vídeo conferència o a través d’un webinar.
D’aquesta manera, els i les esportistes d’elit que s’entrenen habitualment al CAR comparteixen i difonen els valors i les eines necessàries per aconseguir l’excel·lència en un entorn competitiu orientat en la consecució de resultats. Una vintena d’empreses han confiat fins ara en el CAR’Speakers.
I és que el paral·lelisme entre esport i empresa permet associar dos mons en els quals l’alt rendiment té una sèrie de competències que els empresaris valoren en els treballadors. La finalitat del CAR’Speakers és inspirar i emocionar directius, comandaments intermedis, equips de vendes, institucions i universitats a través de les vivències vitals i úniques dels esportistes en l’alt rendiment “per guiar-los al graó més alt del podi, a la vegada que aprenen a comunicar i a generar marca personal, representant, a més, la marca CAR”, destaca Anna Caula, secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física. En paral·lel, “estem donant una formació integral als nostres esportistes”, afegeix.
Els esportistes ponents, de modalitats com natació artística, taekwondo, hoquei sobre herba, atletisme, natació, tennis taula, waterpolo o vela, aporten exemples en primera persona, comparteixen models de lideratge, de gestió d’objectius i valors, com el treball en equip, que són vàlids per al dia a dia de les empreses. A més, transmeten un estil de vida on la passió, la dedicació i la superació d’obstacles són imprescindibles per a la consecució dels seus objectius.
Quins temes demanen més les empreses?
La gestió del canvi i de conflictes.
La gestió emocional del lideratge.
La superació dels límits.
La salut i el benestar.
La motivació.
El treball en equip.
La resiliència.
A tots aquests factors multiplicadors d’èxit, s’afegeix la visió estratègica, l’alta eficiència, el treball per objectius i les experiències vitals de cada esportista.
Notícies
Divendres,22 novembre 2024