Més futbol

El Madrid desenterra la copa

Copa. El conjunt madrileny s'estrena en el torneig contra la Cultural Leonesa, club adquirit per l'acadèmia Aspire la temporada passada i amb aspiracions de pujar a segona enguany

16ns de final

Anada

C. Leonesa - R. Madrid

21 h (Gol)

Toledo Vila-real

30/11

Formentera - Sevilla

30/11

Hèrcules - Barça

30/11

Guijuelo - Atlético

30/11

Racing - Athletic

30/11

UCAM Múrcia - Celta

30/11

Còrdova - Màlaga

30/11

Valladolid - Real S.

30/11

Nàstic - Alavés

30/11

Osca - Las Palmas

30/11

Alcorcón - Espanyol

30/11

Sporting - Eibar

30/11

Granada - Osasuna

30/11

Leganés - València

30/11

Betis - Deportivo

30/11

El Real Madrid reprèn el fil de la copa, una competició que la temporada passada ni tan sols va poder disputar per l'alineació indeguda de Denis Cheryshev al Carranza. Embolicat en una cortina de dubtes, pel joc, per les baixes, per l'estat de forma de Cristiano Ronaldo i per seva tebiesa defensiva, l'equip de Zidane comença a fer camí contra un rival enganyós, la Cultural i Deportiva Leonesa. Un equip de segona B amb pell de corder però amb potencial i marge de creixement des que la prestigiosa acadèmia Aspire va posar punt final a una etapa turbulenta. El club lleonès, ofegat per un deute de 400.000 euros i després de set mesos sense pagar salaris a la plantilla, va ser enviat a tercera divisió als despatxos a finals de la temporada 2010/11 i, malgrat que dos anys després l'exblaugrana Luis Cembranos el va retornar a l'esglaó futbolístic que li pertocava, el club va haver d'anar trampejant entrebancs i una situació econòmica precària fins que, a través de l'exjugador de bàsquet José Lasa, propietari de la consultoria madrilenya Laffer, l'acadèmia Aspire va posar els ulls en la Cultural, atreta per unes infraestructures de primeríssim nivell i davant la possibilitat de convertir-la en un bon planter per als seus futbolistes, com ja fa amb l'Eupen belga. Així, va decidir destinar-hi 200.000 euros per evitar un altre descens administratiu i va eixugar el deute d'1,7 milions d'euros.

Després d'uns primers mesos turbulents, amb el català Juan Ferrando a la banqueta i la imposició d'haver d'alinear alguns dels jugadors arribats del Qatar i sense el potencial ni l'experiència per competir amb grans garanties a segona B, la nova propietat ha prioritzat definitivament l'èxit del primer equip i, si bé té jugadors qatarians a les diverses plantilles dels seus equips de base –al primer equip n'hi ha dos però no s'incorporaran fins al mes de novembre ja que estan disputant un torneig sub-19 a l'Àsia–, la direcció esportiva ha decidit confeccionar una plantilla amb aspiracions d'ascens, amb un pressupost d'un milió d'euros que li ha permès incorporar futbolistes d'una entitat superior com Zuiverloon, Antonio Martínez o Mario Ortiz i que el tenen líder del grup 1 de la segona divisió B.

Sense la BBC

La normativa de la federació (FEF) no permet a l'equip de primera divisió desplaçar més de setze futbolistes i Zizou, que encara té de baixa Casemiro, Modric i Ramos, aprofitarà l'avinentesa per donar descans a alguns dels jugadors il·lustres. No trepitjaran Lleó cap dels integrants del seu trident ofensiu, ni tampoc Keylor Navas. “Casilla serà l'encarregat de jugar la copa. Aquesta és la idea inicial”, va confirmar el tècnic francès, que dirigirà per primera vegada un partit en la competició del KO. “Em fa molta il·lusió. Sé la importància que té aquesta competició i els meus futbolistes també”, va explicar el marsellès, que, tot i l'absència de Cristiano Ronaldo aquest vespre, va passar bona part de la compareixença parlant del portuguès: “No estic preocupat, tornarà a marcar gols perquè té ocasions; és cert que no les està materialitzant però el més important és generar-les.”

FRASES

Veig els que juguen menys molt centrats, disfrutant de poder estar en un club com el Real Madrid
Zinedine Zidane
ENTRENADOR DEL REAL MADRID

DADA

Volem ser un equip que miri als ulls al Real Madrid, volem generar-los incertesa
Rubén de la Barrera
ENTRENADOR DE LA CULTURAL LEONESA
540
minuts
en la lliga ha disputat Kiko Casilla, que, si bé ha perdut la titularitat amb el retorn de Keylor, jugarà en la copa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)