Internacional

En terra de ningú

Premier. El Tottenham i el City es reparteixen els punts en un partit que havia merescut guanyar l'equip de Guardiola, i avui el Chelsea pot alimentar l'escapada

Tot va molt a poc a poc en aquest Manchester City. Tot el que intenta construir l'equip de Pep Guardiola s'ensorra amb un cop de vent. I remar a contracorrent sempre és més complicat. Si dissabte passat va ser l'Everton el que, amb tan sols quatre xuts a porteria, va acabar golejant el conjunt mancunian, ahir va ser el Tottenham que, amb molt poc bagatge ofensiu, va acabar rescatant un punt que per sensacions no va merèixer i que manté els skyblue en un permanent segon pla. Aquesta ensopegada podria permetre al Chelsea clavar una nova ganivetada a la Premier avui, després que s'hagin deixat punts pràcticament tots els seus perseguidors.

Guardiola tornava a l'Etihad envoltat per l'ombra del dubte i amb l'amenaça real d'un Tottenham construït a consciència per Mauricio Pochettino: la millor defensa de la lliga i un equip farcit de registres. Però ahir el tècnic argentí va haver de redibuixar el partit mentalment una i mil vegades per intentar contenir un City que va estar millor plantat, que va robar pilotes en zones de conflicte i al qual només la poca eficàcia en els últims metres va privar d'una victòria regeneradora.

Pochettino, de fet, va canviar el dispositiu tàctic en la primera meitat, desfent la línia de tres centrals que havia plantejat i recuperant el seu 4-2-3-1 més tradicional per intentar equilibrar-se amb el City al mig del camp. I veient que el seu equip estava grogui en el descans, fins i tot va intentar agitar el seu atac amb l'entrada de Heung-Min Son sacrificant un central, Wimmer, que havia estat molt espès.

Però ni així el Tottenham, amb dificultats per connectar amb Moussa Dembélé i Eriksen i per habilitar els seus laterals, i amb Alli i Kane en terra de ningú, no va estar mai còmode en el partit. I només la poca perícia dels atacants del City va evitar mals majors. Per acabar-ho d'adobar, tot el que li estava faltant al conjunt citizen ho va condimentar Hugo Lloris, un home sempre tranquil i sobri, amb dues errades impròpies de la seva maduresa, primer mesurant malament una sortida i deixant el gol mastegat a Leroy Sané i, després, sent incapaç de blocar una pilota mansa i entregant el segon a De Bruyne.

Per fi la fortuna, en forma de desencert del porter francès, semblava que havia de donar un impuls a un Manchester City que venia capcot, però tampoc ahir va ser el dia en què l'equip de Guardiola es va treure la cotilla. Dele Alli, que havia estat una ombra fins aleshores, va aparèixer per rematar al fons de la xarxa una gran centrada de Walker que connectava el Tottenham de nou al partit i Heung-Min Son, culminant una bona triangulació amb Eriksan i Kane, neutralitzava definitivament l'avantatge del City en un final de partit en què va passar de tot: Sterling va reclamar dos penals i va debutar Gabriel Jesús, que va anar a totes i fins i tot li van anul·lar un gol, però no va poder canviar la sort d'aquest City.

LA DADA

11
gols en 21 partits
acumula Dele Alli, registres portentosos per no ser davanter centre.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)