Internacional

El premi de sobreviure

Copa d'Alemanya. El Dortmund remunta un partit ple d'alternatives a l'Allianz guiat per la verticalitat de Dembélé i deixa el Bayern sense final

Emulant el desenllaç de l'eliminatòria viscuda ara fa dos anys, el Dortmund de Tüchel va infligir una altra estocada al Bayern a l'Allianz, el va privar del doblet i va certificar l'accés a la final de copa per quart any consecutiu, rècord històric de la competició. En una temporada complicada, irregular i amb constants alts i baixos –distanciat ben aviat de la lluita per la Bundesliga des de fa mesos i recentment fora d'Europa–, l'equip borusser va accentuar la crisi de resultats del seu gran rival i, de retruc, va reforçar l'emergent projecte del preparador alemany, en entredit en les darreres setmanes. A diferència de l'últim duel entre ambdós equips, el Dortmund va sortir al terreny de joc amb personalitat, ben replegat i sòlid al darrere. Una posada en escena que tindria el seu premi ben aviat, quan Reus va recollir una mala cessió de Javi Martínez per fer el 0-1 amb cert suspens. El central navarrès, però, va esmenar poc després la seva errada igualant el matx amb una rematada de cap inapel·lable en un córner servit per Robben. Imperial en les accions d'estratègia, el mateix Javi Martínez va perdonar el 2-1 amb un altre cop de cap que va estavellar-se al pal.

Qui no va perdonar poc abans del descans va ser Hummels, que aprofitant la inoperància defensiva del rival va certificar la remuntada. El pas pels vestidors no va albirar cap canvi de guió, amb un domini abassegador del Bayern, a qui només va faltar l'encert en els metres finals. Fins que va aparèixer Dembélé, que en un tres i no res va revolucionar la semifinal amb dues accions marca de la casa. Primer, apareixent entre línies i posant una centrada mesurada per a l'empat d'Aubameyang, i cinc minuts més tard en una ràpida transició. El futbolista francès va exhibir la seva habilitat amb les dues cames rebent una pilota de Reus dins de l'àrea, amagant amb la dreta i definint amb l'esquerra per silenciar l'Allianz i enviar el Dortmund a la final de Berlín, on se les haurà amb l'Eintracht.

LA DADA

4
finals
consecutives del Dortmund en la copa, rècord històric en la competició
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)