1a divisió

En espera d'un altre ‘favor'

1a divisió. Per tercer any seguit, el Betis tornarà a ser jutge involuntari del futur de l'Sporting, després de l'ascens i la salvació els darrers dos cursos

Una temporada més, i ja en són tres de seguides, el destí ha volgut que el Betis tingui molt a dir en el futur esportiu de l'Sporting. El triomf per la mínima assolit pel conjunt de Rubi contra Las Palmas dissabte passat permet a l'equip asturià mantenir un bri d'esperança en la lluita per la salvació, a hores d'ara a tres punts quan queden dos partits per a la conclusió del campionat.

Un objectiu, però, que torna a estar a les mans d'un Betis que aquesta nit visita Butarque per enfrontar-se al Leganés, gran rival de l'Sporting per evitar el descens a segona. “Han aconseguit grans objectius no depenent de si mateixos durant dos anys seguits, tenen motius per creure-hi i això és important. Veurem si a la tercera no assoleixen l'objectiu”, alertava ahir el preparador del conjunt madrileny, Asier Garitano, conscient de la major experiència dels asturians en situacions límit.

Fa dos cursos, l'aleshores equip dirigit per Abelardo visitaria en la darrera jornada el Benito Villamarín, on necessitava, a banda d'una ensopegada del Girona, vèncer per més d'un gol un Betis ja ascendit a la màxima categoria del futbol espanyol. Una carambola que es produiria amb el triomf dels asturians per 0-3 i l'agònic empat en temps d'afegit del Lugo a Montilivi, que va desfermar l'agermanament de les dues aficions.

Més dramàtica seria la situació viscuda la temporada passada, en què l'Sporting segellaria la permanència en una última jornada d'infart gràcies al triomf contra el Vila-real i a la derrota del Getafe, precisament al Villamarín i contra un Betis que no s'hi jugava res. Jutge involuntari del descens, es dona la circumstància que l'equip andalús també visitarà El Molinón en la darrera jornada del campionat.

Una unió de fa vint anys

La unió entre les aficions de l'Sporting i el Betis, però, tindria el seu origen ara fa vint anys, quan l'afició del Villamarín celebraria la derrota a mans de l'equip asturià. I és que, a dues jornades del final, aquell 0-1 obra de Txerixev permetria a l'Sporting deixar gairebé segellada la salvació i, de retruc, aplanar el camí del Sevilla a segona.

LA FRASE

Han aconseguit grans objectius no depenent de si mateixos durant dos anys seguits
Asier Garitano
entrenador del leganés

LA DADA

3
punts
separen l'Sporting del Leganés –té un partit menys– a dues jornades del final del campionat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)