Internacional

FA cup

Diego Costa, entre la Xina, el Chelsea... i l’Atlético

L’hispanobrasiler podria jugar el seu últim partit amb la samarreta ‘blue’ aquesta tarda a Wembley contra l’Arsenal (18.30 h / TDP) en la final de la FA cup

Al davanter se’l vincula al futbol xinès, on tindria una estratosfèrica oferta, i també al seu exequip, on l’esperen amb la porta oberta de bat a bat

“Per mi, és el millor davanter centre del planeta”, diu Conte, per al qual ha estat bàsic aquest curs

Diego Costa (7 d’octubre del 1988, Lagarto, Brasil) té a la Londres blue amb el cor en un puny. L’atacant hispanobrasiler, clau en el Chelsea d’Antonio Conte, que avui (18.30 h / Teledeporte) buscarà el doblet en la final de la FA cup contra l’Arsenal, fa setmanes que dona senyals que evoquen a pensar que aquesta serà la seva última temporada al club londinenc, tot i que no ha assegurat res. A totes les especulacions de les darreres dates es va unir, diumenge passat, la imatge del futbolista acomiadant-se de Stamford Bridge, després de ser substituït, que va acabar d’encendre totes les alarmes. El d’avui a Wembley, doncs, podria ser el seu últim partit amb la samarreta blue, la decisió és a les seves mans i les opcions que li ballen pel cap són: continuar en el Chelsea, on és referent i ídol; posar rumb a la Xina, on té una oferta astronòmica, o tornar a l’Atlético, on no hi renuncien i l’esperen amb els braços oberts des que va marxar l’estiu del 2014.

Ningú al club londinenc, amb el qual té contracte fins al 2019 i no ha renovat, el vol fora. “Per mi, és el millor davanter centre del planeta”, ha arribat a assegurar Conte, un tècnic temperamental, com Costa, amb el qual ha protagonitzat algun enfrontament sonat durant el curs. Tot i això, l’atacant ha estat capital en el títol de la Premier League assolit pels blues, amb 20 dianes en el campionat, i la relació entre preparador i futbolista no és un problema. Les informacions que el situen a la Xina quan s’acabi el curs, però, no cessen. Segons va indicar la SER, Costa fitxaria pel Tianjin Quanjian, equip dirigit per Fabio Cannavaro i que té com a futbolistes més importants Axel Witsel i Alexandre Pato. D’acord amb aquesta informació, en el poderós econòmicament futbol xinès l’atacant, de 28 anys, cobraria 30 milions d’euros nets per temporada i el Chelsea percebria uns 90 milions.

L’Atlético, en el camí

Hi ha un tercer en discòrdia: l’Atlético de Diego Pablo Simeone, que té entre cella i cella recuperar el que un dia va ser el seu pupil. Des que l’atacant va abandonar el club colchonero, fa tres temporades, el tècnic argentí no ha trobat un relleu que l’ompli de veritat. “Era el nostre Messi”, ha explicat el Cholo rememorant els temps en què el va dirigir. Ni Mandzukic, ni Jackson, ni Vietto, ni Gameiro, que van arribar per ser el 9 de l’equip, li han acabat de fer el pes. De fet, l’estiu passat el retorn de l’hispanobrasiler va estar a prop de ser realitat, com han reconegut totes les parts. “Vaig fer tot el possible, però quan l’Atlético em va haver d’esperar, no va fer-ho. Encara quedava un mes, però no van tenir paciència”, va explicar Diego Costa, a mitjan març, que mai ha amagat el seu desig de tornar a defensar l’elàstica roig-i-blanca. “Hi ha coses que són impossibles i fitxar Diego Costa en aquell moment era impossible, perquè pertany a un gran club que no el volia deixar sortir, i davant aquest dubte vam haver de fitxar un altre jugador”, va replicar el president del club madrileny, Enrique Cerezo. Diversos mitjans de la capital estatal asseguren en els darrers dies que aquest estiu l’Atlético, que busca de nou un davanter centre per ser titular, tornarà a la càrrega per intentar contractar l’hispanobrasiler i acontentar d’aquesta manera Simeone.

Entre l’Atlético, la Xina i el Chelsea està Diego Costa, al qual no sembla que li afectin les especulacions i que avui intentarà aixecar el seu segon títol del curs.

Baixes en la defensa
Per al duel en què aquesta tarda Chelsea i Arsenal es disputen la FA cup a Wembley, el conjunt dirigit per Arsène Wenger té una baixa sensible, la del central Laurent Koscielny, que va ser expulsat en l’últim partit de lliga i va ser sancionat amb tres partits, que inclouen la final d’avui. Tanmateix, tampoc hi seran Gabriel, lesionat, mentre que Mustafi serà dubte fins a última hora.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)