1a divisió

La dinàmica de Löw

Futbol. El seleccionador alemany continua alimentant l’evolució de la seva ‘mannschaft’ i, després de fer debutar sis jugadors dimarts a Dinamarca, utilitzarà la Confederacions per integrar noves peces

L’Alemanya de Joachim Löw no és una fotografia fixa. Mai ho ha estat. Per a la posteritat quedarà el pòster del Maracanã, però per al preparador de Schönau, en plena Selva Negra, la perspectiva sempre ha estat més àmplia. Capaç d’assegurar: “No passa absolutament res si no guanyem el mundial, perquè el camí continua” poques hores abans d’enfrontar-se amb l’Argentina en la final del 2014, el seleccionador alemany continua donant forma al que ell considera un procés, una línia vital que va començar amb Jürgen Klinsmann l’any 2004 i que encapçala tot sol des del 2006, sempre amb una ment desperta i amb els ulls oberts.

És habitual veure Löw cada setmana en diversos estadis de la Bundesliga, atent a qualsevol detall i disposat a canalitzar el potencial d’una competició que afavoreix la seva feina. “Des del 2009, les coses han canviat molt i s’ha propiciat la irrupció de molts joves, que poden adquirir experiència ràpidament. Això en països com Anglaterra és un problema”, ha analitzat un Löw, que, a més de crear una cadena estilística entre els diversos equips de la base (sub-17, sub-20, sub-21, etc.), sempre ha estat predisposat a estendre una mà als més joves, que jugadors com Götze i Draxler tinguessin una ràpida integració a la mannschaft l’any 2014 o que en l’últim europeu disputat a França, jugadors com ara Julian Waigl i Leroy Sané, encara que amb poc protagonisme, hagin pogut conviure amb Neuer, Podolski, Özil i Khedira.

Löw pretén ampliar el cercle tant com sigui possible. Que adeus com els de Lahm i Schweini no l’agafin desprevingut, i fins i tot s’ha mostrat predisposat a utilitzar competicions oficials com la copa Confederacions que començarà el dia 17 a Moscou, com a banc de proves. “La meva idea és que puguin venir nous futbolistes, que puguin estar familiaritzats amb la idea, amb la nostra manera de treballar”, ha confessat recentment el seleccionador, que va encetar dimarts, amb un amistós a Dinamarca, un estiu d’adaptació per a una segona unitat d’internacionals, amb futbolistes joves com Leon Goretzka (22 anys), Niklas Süle (21) i els debutants Demirbay (23) i Amin Younes (23), però també amb d’altres amb més edat, com Marvin Plattenhardt (25), Diego Demme (25) i, sobretot, Lars Stindl (28) i Sandro Wagner (29) que, després d’haver transcendit en la Bundesliga, han entrat en una roda que no s’atura, la d’un Joachim Löw que continua fent camí. “I si de passada podem guanyar un títol, millor.”

ELS SIS JUGADORS NOUVINGUTS

Marvin Plattenhardt
Hertha Berlín
Lateral esquerre 25 anys
Fa dues temporades que és indiscutible a la banda esquerra d’un equip de la zona alta de la Bundesliga i condimenta les seves condicions defensives amb un bon colpeig amb la cama esquerra. Campió d’europa sub-17 l’any 2009 i present a totes les categories de base d’Alemanya, va debutar dimarts a Dinamarca (1 minut).
Diego Demme
RB Leipzig
Migcampista 25 anys
Ha arribat fins a la ‘mannschaft‘ des de l’anonimat. Format a l’Arminia Bielefeld, va passar pel Paderborn, amb què va aconseguir l’ascens a segona el 2014, abans d’unir-se al projecte del RB Leipzig, amb el qual ha disputat la seva primera temporada al màxim nivell. Migcampista de bona presència física, no va debutar dimarts.
Sandro Wagner
Hoffenheim
Davanter 29 anys
La crida de la selecció li arriba vorejant la trentena i després d’una dilatada trajectòria en el futbol alemany (Bayern, Duisburg, Werder Bremen, Hertha Berlín, Kaiserslautern i Darmstadt). Però aquesta temporada Naggelsmann li ha tret molt suc per al seu Hoffenheim, i Löw ha vist en ell una peça interessant per la seva presència física (1,94 m) a l’àrea (67 minuts a Dinamarca).
Amin Younes
Ajax
Extrem esquerre 23 anys
Fill de pare libanès nascut a Düsseldorf, va escollir un camí poc habitual per als futbolistes alemanys fitxant per l’Ajax l’any 2015, procedent del Mönchengladbach. Dretà tancat, sempre partint des de l’esquerra i buscant la diagonal, ha estat indiscutible a l’equip ‘ajacied’, que ha arribat a la final de l’Europa League (24 minuts contra Dinamarca).
Lars Stindl
Borussia Mönchengladbach
Mitjapunta / davanter 28 anys
Ja fa un parell de temporades que és un futbolista important en un històric com el Mönchengladbach, en què ha desenvolupat sempre un rol indefinit com a jugador d’atac, capaç de jugar entre línies o com a referència ofensiva encara que sempre amb mobilitat. Després de tenir escassa presència en les categories de base, va debutar a Dinamarca (va disputar el partit sencer).
Kerem Demirbay
Hoffenheim
Migcampista 23 anys
Amb sang turca i format a les categories de base del conjunt otomà, ha tingut un llarg recorregut abans de brillar en la Bundesliga. Format entre el Dortmund i el Schalke, ha jugat a l’Hamburg, el Fortuna Dusseldorf i el Kaiserstlautern abans d’enrolar-se al projecte de Julian Naggelsmann al Hoffenheim, en què ha demostrat un gran desplegament i una bona esquerra (13 minuts a Dinamarca).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)