Internacional

La sorpresa del torneig

Eurocopa femenina. La selecció espanyola es juga avui (18 h / TDP i Eurosport) l’accés a semifinals contra Àustria, un combinat debutant en el torneig que es va classificar com a primera contra pronòstic

Àustria viu un moment únic. La seva selecció femenina està a les portes d’una semifinal d’Eurocopa, tot i ser debutant, i aquesta tarda (18 h / TDP i Eurosport), contra Espanya, es jugarà el seu futur en la competició en el duel de quarts de final. “És un partit històric”, va reconèixer ahir Dominik Thalhammer, el seleccionador de les austríaques, que dirigeix des del 2011 el futbol del país centreeuropeu i que tenia com a èxit més gran la classificació també per a un europeu del combinat sub-17, el 2012.

Ara, amb les grans, està sorprenent en aquest torneig, al qual va arribar de puntetes i s’ha plantat als quarts de final per la porta gran. I és que l’equip austríac ha passat com a primera, tot i estar en el mateix grup que França, una de les seleccions més potents i candidata al títol i amb la qual va empatar (1-1). Els altres dos partits, són dues victòries contra Suïssa (1-0) i d’Islàndia (0-3). “És fantàstic per a nosaltres estar entre les vuit millors. La reacció a casa nostra ha estat increïble, i esperem amb això portar més noies joves cap al nostre esport”, va assegurar Sarah Zadrazil, una de les futbolistes més destacades de l’equip, juntament amb la golejadora Nina Burger.

El rival avui serà la selecció espanyola, amb vuit futbolistes catalanes en les seves files. “Són un rival molt dur. Haurem de tenir calma, una de les coses que fa el nostre equip especial”, va apuntar Thalhammer, director d’un equip que sap aplegar-se al darrere i sortir ràpid. “Espanya tindrà la pilota, però això és bo per a nosaltres. Una de les nostres virtuts és jugar sense pilota i contraatacar”, va dir el tècnic. “No ens podem fixar en la seva classificació en el rànquing [24 en el de la FIFA] per entendre el seu nivell. Tenen moltes jugadores jugant en la lliga d’Alemanya, que és la millor lliga del món”, va explicar ahir el seleccionador estatal, Jorge Vilda. “La seva manera de jugar està definida i clara. Defensen molt còmodes, et poden pressionar a dalt i tenen jugadores molt ràpides per sortir al contraatac”, va indicar l’entrenador.

Si per a Àustria seria una gesta aconseguir el triomf i estar entre els quatre millors, també ho seria per a Espanya, que només ha accedit una vegada a aquesta eliminatòria, ja fa 20 anys, el 1997, quan a l’Eurocopa només hi participaven vuit equips i passar la fase de grups significava plantar-se a semifinals. “Seria un gran salt per al futbol femení espanyol. Sabem de la nostra responsabilitat”, va dir Vilda. A més de la classificació, el combinat estatal intentarà trobar la seva millor versió, ja que està fent un campionat irregular, en què ha aconseguit la classificació amb només una victòria.

EL CAMÍ

Les austríaques no han perdut cap partit –dos triomfs i un empat– i les espanyoles només n’han guanyat un

LES FRASES

No ens podem fixar en la seva classificació en el rànquing per saber el seu nivell
Jorge Vilda
Seleccionador D’ESPANYA

LA DADA

És un partit històric. Haurem de tenir calma, una de les coses que ens fa especials
Dominik Thalhammer
SELECCIONADOR D’ÀUSTRIA
24è
lloc
ocupa la selecció d’Àustria en el rànquing de la FIFA. El combinat estatal es troba en el lloc número 13.

L’Alemanya- Dinamarca, suspès per pluja

Els quarts de final van obrir foc amb la victòria de l’amfitriona Holanda contra Suècia (2-0) amb dianes de la blaugrana Lieke Martens, que està duent a terme un torneig sensacional, i de la golejadora Vivianne Miedema. L’altre duel que s’havia de disputar ahir era l’Alemanya-Dinamarca, però la pluja que va caure a Rotterdam, que va deixar l’estadi impracticable, va obligar a suspendre’l. El matx es disputarà aquest migdia, a les 12 h. L’últim partit de quarts de final el protagonitzaran dues seleccions que són serioses aspirants a assolir la corona: França i Anglaterra (20.45 h / TDP i Eurosport).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)