Internacional

L’Arsenal, igual com va acabar

Community Shield. El conjunt dirigit per Arsène Wenger supera en la tanda de penals el Chelsea i comença el curs com el va finalitzar, guanyant un títol en la final al seu veí londinenc

ARSENAL 1 (4) CHELSEA 1 (1)

ARSENAL:Cech, Holding, Mertesacker (Kolasinac, 32’), Monreal, Bellerin, Oxlade-Chamberlain, Elneny, Xhaka, Welbeck (Nelson, 87’), Iwobi (Walcott, 66’) i Lacazzete (Giroud, 66’).CHELSEA:Courtois, Azpilicueta, David Luiz, Cahill, Moses, Marcos Alonso (Rudiger, 79’), Kanté, Cesc Fàbregas, Pedro, Willian (Musonda, 82’) i Batshuayi (Morata, 74’).GOLS:0-1 (46’) Moses. 1-1 (82’) Kolasinac.ÀRBITRE:Robert Madley (anglès). Groga a Bellerín, dels gunners, i a Azpilicueta, Marcos Alonso i Willian, dels blues. Va expulsar amb vermella directa Pedro (80’), del Chelsea.PENALS:Cahill (gol). Walcott (gol). Monreal (gol). Courtois (falla). Morata (falla). Ozlade-Chamberlain (gol). Giroud (gol).

L’Arsenal va acabar la campanya passada imposant-se al Chelsea en la final de l’FA Cup, i ha començat aquesta igual, guanyant un altre títol al seu rival ciutadà, ahir la Community Shield, la supercopa anglesa. El conjunt dirigit per Arsène Wenger, sense Alexis i Özil –el xilè perquè ha fet pocs entrenaments i l’alemany per lesió, però amb el flamant fitxatge Lacazzete–, va superar els blues en la tanda de penals després d’un partit sense pròrroga que va finalitzar en empat (1-1). De fet, els gunners van forçar els penals en el tram final i quan més difícil semblava que ho tenien. A l’equip que entrena Antonio Conte li valia el gol de Moses i estava ben organitzat, defensant l’avantatge fins que una entrada de Pedro que li va costar l’expulsió quan quedaven 10 minuts va canviar-ho tot. En la centrada de la falta, Kolasinac va fer l’empat, i el Chelsea, amb deu ja no va poder reaccionar per evitar una tanda de la qual l’Arsenal va sortir victoriós.

Penals innovadors

La tanda no va ser tradicional. La FA va decidir per a aquesta final que si s’arribava als penals, aquests es resoldrien amb el format ABBA, i així es va fer ahir a Wembley. Amb sistema consisteix l’ordre dels xutadors canvia. Habitualment llança un equip i després l’altre, i així successivament, un model ABAB, però aquest nou format ABBA fa que comenci un equip fent un primer llançament, i llavors, els equips passen a fer dos xuts seguits, com en el tie break del tennis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)