Internacional

El City troba l’escletxa

Premier League. L’equip de Pep Guardiola comença la temporada amb el peu dret amb un triomf laboriós contra un Brighton rocós, que va resistir setanta minuts el domini dels ‘skyblue’

Li va tocar esperar el moment, ser pacient i no desesperar-se. I a la primera que va poder córrer, aprofitar espais, el Manchester City va ser quirúrgic i va acabar trobant el forat per penetrar en la fornida defensa del nouvingut Brighton, que va resistir amb orgull durant setanta minuts, fins que el Kun Agüero va trobar la xarxa.

Amb el 3-5-2 ja habitual aquesta temporada, amb Walker i Danilo per donar profunditat i Gabriel Jesús acompanyant Agüero, l’equip de Pep Guardiola va començar imposant vertigen i velocitat al seu joc, però el bon entramat defensiu del Brighton va acabar fent decaure l’esma d’un City que va haver d’esperar a l’aparició d’alguna errada per picar amb força. La va tenir Duffy, però Agüero amb un xut molt desviat, no ho va poder aprofitar. El defensa irlandès del Brighton hauria pogut redimir-se amb una pilota solta dins l’àrea que va rematar fora, però va ser el City qui acabaria aprofitant concessions. Amb tres passades, de Silva a De Bruyne i del belga a Agüero, despullaria la defensa dels seagulls perquè l’argentí, amb una rematada creuada, aconseguís d’una vegada el que el seu equip no havia trobat atacant en estàtic, trencar el gel de la Premier. Ja amb el vent a favor i amb un Brighton obligat a fer algun moviment, una rematada de Dunk en pròpia porteria acabaria posant certa normalitat a una estrena laboriosa dels skyblue.

Els últims seran els primers

Guanyador del play-off d’ascens, el Huddersfield Town va ser l’últim equip a confirmar la seva presència en la Premier 2017/18 i, si no hi ha golejada en els partits d’avui, podria ser el primer líder del curs després d’imposar-se amb autoritat al Crystal Palace de Frank de Boer gràcies a un doblet del seu fitxatge estrella Mounié, i a un gol en pròpia porta de Ward.

L’autoritat del Huddersfield contrasta amb l’estrena del campió, el Chelsea, que jugant 75 minuts amb deu per l’expulsió de Cahill i acabant amb nou per la de Cesc, va perdre a Stamford Bridge contra un Burnley que se’n va anar 0-3 al descans. Morata, de cap, i David Luiz, van posar emoció al tram final, però l’equip de Conte ja no es va poder aixecar.

Peus de fang del Liverpool

Un equip de doble tall, punyent en la parcel·la ofensiva, amb velocitat i desequilibri de jugadors com Sadio Mané i Mohamed Salah, però també extremadament fràgil en la rereguarda. Ahir en va donar bona fe el Watford, que, en un partit boig, va acabar rescatant un punt en l’últim instant gràcies a un gol de l’uruguaià Britos, en una acció similar a la de Stefano Okaka Chuka, que havia obert el marcador al principi del matx. Els gols de Mané, després d’una bona paret amb Emre Can, de Roberto Firmino, materialitzant un penal comès sobre Mohamed Salah i un gol del mateix atacant egipci no van servir al Liverpool per començar amb bon peu la Premier League i evidencien la necessitat de reforçar la línia defensiva. El club ha estat tot l’estiu darrere de la possibilitat d’incorporar Virgil van Dijk, per qui el Southampton demana un mínim de seixanta milions d’euros.

LA DADA

13
milions d’euros
ha costat al Huddersfield Mounié (Montpeller), que ahir va estrenar-se amb un doblet

Rooney ja dona alegries a Goodison Park

Wayne Rooney va donar la victòria a l’Everton en el seu retorn a casa, a Goodison Park, després de 13 temporades jugant al Manchester United. El davanter de Liverpool, que va compartir front d’atac amb l’exblaugrana Sandro Ramírez, va aprofitar una centrada des de la banda dreta del jove Calvert-Lewin per, amb una extraordinària rematada de cap, batre Jack Butland, tombar l’Stoke City i donar la primera victòria de la temporada a un Everton que ha generat grans expectatives amb l’arribada del mateix Rooney, Sandro, Davy Klaassen o Jordan Pickford, tots ells titulars en l’estrena.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)