Internacional

Credencials per creure-hi

Premier League. Demostració de força del United, que, guiat per un Matic incommensurable i un Lukaku letal, va etzibar una golejada incontestable al West Ham en l’estrena del curs

Coronat campió de lliga en tots els equips dirigits fins ara en la seva segona temporada, Mourinho té motius per a l’optimisme. En un segon pla futbolístic des del final de l’era Ferguson, la portentosa posada en escena exhibida ahir pel United en l’estrena del campionat domèstic permet somiar als red devils un títol que no celebren des de fa quatre anys. Sòlid i amb una autoritat sobre el terreny de joc que no es recordava des de fa molt de temps, el conjunt de Mourinho va passar per sobre d’un West Ham irreconeixible i sense capacitat de resposta.

Matic i Lukaku, dues de les tres cares noves de l’equip aquest curs –Lindelöf no va ser-hi present per decisió tècnica–, van signar un debut per al record. Omnipresent en la creació i un mur en el tall, el migcampista serbi és el futbolista que necessitava el United per dotar-lo de l’equilibri i l’estabilitat necessaris que no va tenir el curs passat. Un cas similar al de Lukaku, fitxat a cop de talonari aquest mercat per pal·liar el principal dèficit dels red devils en el primer any de Mourinho: la falta de gol. L’atacant belga, segon fitxatge més car de la història del club anglès després dels 85 milions d’euros abonats a l’Everton, va començar a justificar l’elevat preu del seu traspàs signant un doblet històric.

Fent justícia a l’aclaparador domini dels locals, Lukaku va culminar en la mitja hora de partit una ràpida transició conduïda per Rashford, superant Hart amb un xut ajustat. Amenaça constant per a la defensa rival, Lukaku va fer gala de la seva potència i envergadura en l’acció del 2-0 poc després de la represa caçant una falta lateral servida per Mkhitaryan i marcant amb una rematada de cap al cor de l’àrea. D’aquesta manera, l’ariet belga es va convertir en el quart futbolista en la història del United que debuta a Manchester amb un doblet, després de Van Nistelrooy, James Wilson i Rashford.

Desarborat per l’allau de joc dels red devils, el West Ham tan sols va ser capaç de crear perill amb una acció aïllada d’Arnautovic, que, això sí, va posar l’ai al cor a l’afició d’Old Trafford, després que el cop de cap del davanter l’austríac topés amb el travesser. El guió, però, es va mantenir fins al final del duel, amb un United pacient, vertical i amb les idees clares. Així, Martial, completant una bona acció col·lectiva, i Pogba, amb un xut des de la frontal, van tancar la golejada d’un United que amb aquest resultat és el primer líder del curs.

El Tottenham no falla

Amb el seu habitual estil de joc vistós i alhora efectiu, el Tottenham de Pochettino va iniciar amb triomf el seu assalt al títol per tercera temporada consecutiva. Amb gairebé el mateix bloc que el curs passat va assolir el subcampionat, els spurs van tenir més dificultats de les previstes per tombar la resistència del Newcastle en el retorn del conjunt de Benítez a la màxima categoria del futbol anglès.

Lent i imprecís en la circulació, el Tottenham va haver d’esperar a la segona meitat per plasmar el seu teòric domini contra un rival ben plantat que no va abaixar els braços fins a l’expulsió de Shelvey poc després de la represa. Dues assistències d’Eriksen, primer a Dele Alli i posteriorment a Davies, van tombar la resistència dels magpies.

LA FRASE

Hem fet coses molt bones, però el que més em satisfà és el nivell de confiança de l’equip
José Mourinho
entrenador del united

LA DADA

4
futbolistes
han anotat un doblet en el seu debut amb el United: Van Nistelrooy, James Wilson, Rashford i Lukaku
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)