1a divisió

El Liverpool, malgrat tot

Champions League. Els ‘reds’ aconsegueixen una victòria a Anfield (1-2) contra un Hoffenheim que va fallar un penal només començar i que va acabar evidenciant la pobra defensa dels de Klopp

El Liverpool va tallar la bona predisposició del Hoffenheim com un ganivet. Encara que no va ser el dia més inspirat dels seus futbolistes punyents, perquè ni Mohamed Salah ni Sadio Mané van canalitzar la seva velocitat en bones definicions, el conjunt anglès va optimitzar millor les seves virtuts contenint amb esforç, i malgrat algunes llacunes defensives, l’equip de Julian Nagelsmann i mossegant amb transicions ràpides.

Fresc i estructurat, ben distribuït a la gespa i sempre amb punts de suport per progressar, la proposta del Hoffenheim es va quedar en l’embrió. L’equip alemany va començar bé, aspirant a jugar per primera vegada en la seva història, i fins i tot va disposar d’un penal per una dubtosa entrada de Lovren a Gnabry. Però Kramaric, excessivament tendre en l’execució, va topar amb Mignolet i va deixar escapar una ocasió d’or per canviar el panorama de l’eliminatòria. Una possibilitat que, en canvi, el Liverpool sí que va optimitzar. Trent Alexander-Arnold, nascut a Liverpool i encara assaborint els 18 anys, es va presentar als ulls d’Europa amb galons i talent. El jove lateral, escollit per Jürgen Klopp per pal·liar la baixa de Clyne, va mostrar atreviment i fins i tot es va animar a executar una falta des de la frontal, salvant la tanca amb qualitat i espolsant la pressió d’un Liverpool que no va governar, però que després de la represa va poder obrir la ferida teutona al contraatac. I ho va aconseguir gràcies a una centrada de Milner que es va instal·lar a la porteria de Baumann després de tocar Nordveit.

Però al Liverpool li costa tancar els partits, assegurar-se el control del joc i ser fiable al darrere. I el Hoffenheim, tossut i convençut, esperonat per la il·lusió del nouvingut, de qui està disfrutant de la primera vegada, va tenir prou empenta per no deixar-se anar, per fuetejar la defensa del Liverpool primer amb ordre i finalment per acumulació fins que Uth, ara aprofitant una acció d’inexperiència d’Alexander-Arnold, va fulminar Mignolet amb un xut creuat i va enviar l’eliminatòria a Anfield tenyida de vermell, però encara amb alguna tonalitat blava, la d’un Hoffenheim que amb els minuts finals va demostrar que no està per enterrar la destral.

El Qarabag fa el primer pas

Li tocarà resistir la setmana vinent al Parken Stadium, on el Copenhaguen se sol fer fort, però el Qarabag es va imposar ahir al conjunt danès a Bakú i tindrà un lleuger avantatge per convertir-se en el primer equip de la història del futbol de l’Azerbaidjan que disputa la fase de grups de la Champions.

Play-off
Anada
Qarabag - Copenhaguen
1-0
1-0 (25’) Madatov
Apoel Nicòsia - Slavia Praga
2-0
1-0 (2’) De Camargo. 2-0 (10’) Aloneftis.
Young Boys - CSKA Moscou
0-1
0-1 (90’) Nuhu.
Hoffenheim - Liverpool
1-2
0-1 (35’) Alexander-Arnold. 0-2 (74) Nordveit en pròpia. 1-2 (87’) Uth
Sporting CP - Steaua Bucarest
0-0
Olympiacòs - Rijeka
20.45 h (beIN)
Celtic - Astana
20.45 h (beIN)
H. Be’er Sheva - Maribor
20.45 h (beIN)
Istanbul BB - Sevilla
20.45 h (beIN)
Nàpols - Niça
20.45 h (beIN)

ALEXANDER-ARNOLD

El jove lateral va inaugurar el marcador amb un magnífic xut de falta

L’hora de la veritat per al nou Sevilla

L’era Eduardo Berizzo es posa en marxa aquest vespre a Istanbul, on el Sevilla intentarà encarrilar l’eliminatòria contra el sorprenent Istanbul Basaksehir –equip de l’Ajuntament de la ciutat turca– per poder ser en la fase de grups de la Champions, un factor important esportivament i determinant des d’un punt de vista econòmic. Força reforçat amb l’arribada de Nolito, Jesús Navas, Sebastien Corchia, Guido Pizarro i Luis Fernando Muriel, el fitxatge més car de la història del club, els andalusos intentaran començar cicle de la millor manera, donant continuïtat a un corrent estilístic que ja es va veure la temporada passada amb Jorge Sampaoli a la banqueta. “Hem de donar un bon ús a la pilota i tenir una pressió ben afinada a camp contrari”, va evidenciar Berizzo, que no va escatimar elogis per al conjunt otomà. “És un equip amb bon peu i amb experiència. Caldrà que imposem el nostre control sobre el partit”, va explicar el tècnic argentí sobre un Basaksehir que disposa d’il·lustres del futbol europeu com ara Emre Belozoglu i els nouvinguts Emmanuel Adebayor, la seva referència ofensiva, o Eljero Elia, que la temporada passada va ser campió de l’Eredivisie amb el Feyenoord.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)