1a divisió

Dicotomia al paradís

1a divisió. En l’idíl·lic moment del Real Madrid, només les imponents actuacions de Marco Asensio provoquen debat a la capital i amenacen la titularitat del sempre discutit Gareth Bale

“Marco Asensio farà època al Real Madrid”, repeteixen aquests darrers dies des de la capital estatal, on les actuacions de l’atacant balear de 21 anys estan fent molt de soroll. Asensio, que ja va ser important el curs passat en el doblet aconseguit pel conjunt blanc, ha iniciat aquest curs com un tro, participant i tenint impacte en les dues supercopes guanyades pels homes de Zinedine Zidane, i enmig de l’idíl·lic moment que viu l’equip, la seva figura, és l’únic objecte de debat. Des de diversos sectors de l’entorn madridista, es reclama la titularitat del futbolista mallorquí ja, en detriment, és clar, de Gareth Bale.

I és que l’atacant gal·lès no és capaç de treure’s del damunt la crítica que l’ha acompanyat durant els quatre anys –ara afronta el cinquè– que fa que juga al Real Madrid. L’11 no ha aconseguit explotar tot el seu potencial amb continuïtat i és sovint qüestionat tant per part de la premsa com pel Santiago Bernabéu, que l’ha xiulat en més d’una ocasió. Tot i això, ni Carlo Ancelotti, ni Rafa Benítez, ni Zinedine Zidane, els entrenadors que l’han dirigit al club blanc, han discutit la seva condició d’intocable, però també és cert que mai s’havia trobat amb un competidor per la plaça com Asensio. El mallorquí és un escollit, un prodigi, que ofereix un rendiment altíssim sempre que juga i que té tothom a la butxaca. “Tinc clar el que poden aportar els jugadors a l’equip i ell cada cop que juga ho fa fenomenal”, va assegurar recentment Zidane sobre Asensio, que aquesta campanya ja ha fet dos gols, els dos que marcar contra el Barça en la supercopa.

Asensio empeny, Bale, en canvi, que va acabar el curs passat lesionat, necessita temps per agafar ritme i ha protagonitzat una pretemporada força gris que ha fet parlar molt. No va marcar cap gol durant el període de preparació i, a més, també va ser vinculat a un traspàs al Manchester United que va fer bullir encara més l’olla. Finalment, Zidane li va fer costat, i els red devils van retirar l’interès. “El seu entrenador compta amb ell, el club també i ell compta quedar-se al club on està”, va acabar indicant José Mourinho.

Amb l’inici de la lliga, Bale va posar fi a la sequera fent el primer dels tres gols que els blancs van endossar al Dépor, però va seguir palesant que encara li queda camí per estar afinat. “Està bé, s’entrena amb regularitat i això és important per a ell. Va tenir petites coses l’any passat i després quatre mesos de lesió. Ha tingut una preparació molt bona. Físicament està bé, no té molèsties i espero que sigui un any important tant per ell com per a l’equip”, va dir Zidane per tornar a mostrar-li suport.

El protagonisme

Al tècnic francès no l’altera l’entorn, ni la pressió. Amant de les rotacions massives, no sent que hagi de triar, la temporada és llarga. “Tots dos estan treballant molt bé. Després tindrem molts partits, molts canvis i equips diferents durant tot l’any. Nosaltres ens preparem perquè jugui qui jugui ho faci bé”, expressa Zizou. El curs passat, la fórmula li va funcionar, però al final van acabar marxant jugadors com James Rodríguez i Álvaro Morata a la recerca de més protagonisme. Un protagonisme que Asensio demana a crits, a l’ombra d’un Bale encara lluny de la seva millor versió i que compta, de moment, amb la confiança de l’entrenador.

LES DADES

10
gols
va marcar Marco Asensio la campanya passada en totes les competicions. Aquest curs en suma 2.

LA FRASE

9
gols
va fer Gareth Bale la temporada passada en totes les competicions. Aquest curs n’ha marcat 1.
Tots dos estan treballant molt bé. Després tindrem molts partits durant l’any
Zinedine Zidane
TÈCNIC DEL REAL MADRID
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)