Internacional

El retorn dels ‘reds’

Champions League. El Liverpool escombra el Hoffenheim en uns primers 21 minuts pletòrics a Anfield i torna a la màxima competició continental després de tres anys d’absència

Play-off

Tornada

Copenhaguen- QARABAG

2-1 (2-2)

1-0 (45’) Santander. 1-1 (63’) Ndlovu. 2-1 (66’) Pavlovic.

Slavia P.- APOEL N.

0-0(0-2)

CSKA M.- Young Boys

2-0 (3-0)

1-0 (45’) Shchennikov. 2-0 (64’) Dzagoev.

LIVERPOOL -Hoffenheim

4-2 (6-3)

1-0 (10’) Emre Can. 2-0 (18’) Salah. 3-0 (21’) Emre Can. 3-1 (28’) Uth. 4-1 (63’) Firmino. 4-2 (79’) Wagner.

S. Bucarest- SPORTING CP

1-5 (1-5)

0-1 (13’) Doumbia. 1-1 (20’) Junior Maranhao. 1-2 (59’) Acuña. 1-3 (64’) Gelson Martins. 1-4 (75’) Dost. 1-5 (88’) Battaglia.

Astanà- CELTIC

4-3 (4-8)

1-0 (26’) Ajer en pròpia. 1-1 (33’) Sinclair. 2-1 (48’) Muzhikov. 3-1 (49’) Twumasi. 4-1 (69’) Twumasi. 4-2 (80’) Ntcham. 4-3 (90’) Griffiths.

Rijeka- OLYMPIACÒS

0-1 (1-3)

0-1 (25’) Marko Marin.

MARIBOR - H. Be’er Sheva

1-0 (2-2)

1-0 (15’) Viler.

SEVILLA - Istanbul BB

2-2 (4-3)

0-1 (17’) Elia. 1-1 (52’) Escudero. 2-1 (75’) Ben Yedder. 2-2 (83’) Visca

Niça- NÀPOLS

0-2 (0-4)

0-1 (48’) Callejón. 0-2 (89’) Insigne.

El Liverpool torna a la Champions League. Tres anys després, el conjunt red, escoltarà de nou l’himne dels més grans, s’enfrontarà a l’elit europea i intentarà –sent un outsider, això sí– aixecar la sisena orelluda, un títol que no guanya des del 2005 amb aquella mítica final contra el Milan a Istanbul. Anfield, doncs, va vibrar ahir amb el conjunt dirigit per Jürgen Klopp, que, amb l’avantatge de l’anada (1-2), va imposar-se (4-2) al Hoffenheim per segellar presència en la fase de grups de la competició. I ho va fer sense Coutinho, pretès pel Barça i no disponible perquè està malalt, segons va indicar Klopp, però comandat per Emre Can. El migcampista alemany va marcar la diferència i va castigar el Hoffenheim amb la seva arribada per decidir el partit en el tram inicial amb un doblet. I és que en el minut 21 el Liverpool ja superava per 3-0 l’equip alemany, amb les dues dianes de Can i una altra de Mohamed Salah, en la seva estrena a Anfield com a titular, una distància insalvable per a un Hoffenheim que només va poder maquillar el resultat i que s’haurà de conformar amb l’Europa League.

Tot i no haver-hi eliminatòria perquè el Liverpool va encarrilar-la aviat, el partit va ser espectacular; sobretot la primera part, en què tots dos equips van desbordar intensitat, van buscar la porteria contrària per regalar un matx obert i d’anada i tornada. El conjunt de Klopp, però, va ser el més clarivident a l’hora de crear, impulsats, a més de pels gols de Can, per un elèctric Mané i un actiu Firmino, que van generar moltíssim perill. A passada del senegalès va marcar el primer Emre Can; després Salah, recollint el refús del pal va fer el segon, i, posteriorment, de nou Can, després d’una centrada del brasiler, va fer el tercer.

70 minuts al davant i l’equip de Julian Nagelsmann necessitava una gesta i Uth va retallar distàncies abans del descans. Tot i això, poca història va tenir la segona part, en què el ritme ja va ser més baix i els alemanys van abaixar els braços. Firmino va completar el pòquer i en els últims instants Wagner va fer l’intranscendent 4-2.

Històric Qarabag

El Qarabag va aconseguir la classificació tot i perdre (2-1) al feu del Copenhaguen i es va convertir en el primer equip de la història de l’Azerbaidjan en la fase de grups de la Champions League. A més del Qarabag i el Liverpool, ahir també van superar el play-off l’Sporting CP, el CSKA de Moscou i l’APOEL de Nicòsia.

L’Athletic, amb avantatge, vol segellar la presència a l’Europa League

L’Athletic és a prop de certificar la seva presència en l’Europa League. El conjunt dirigit per Cuco Ziganda haurà de fer bo a San Mamés el resultat aconseguit a l’anada (2-3) al feu del Panathinaikòs, on va haver d’aixecar un 2-0 en contra. “No hi ha eufòria, hi ha il·lusió, expectació i ganes de jugar. El resultat és favorable, ja l’hauríem signat. Hem de tenir el cap fred i fer el nostre joc”, va indicar l’entrenador del conjunt basc, que va advertir de la dificultat del matx. “El rival juga bé, sortirà a jugar a San Mamés, disfrutarà del futbol i de l’escenari. Esperem fer-li incòmode el partit”, va manifestar Ziganda, que va anunciar la titularitat d’Ariz Aduriz, de qui va dir que gestionarà els minuts de l’ariet, que té 36 anys, “en el dia a dia i per les sensacions meves, perquè ell vol jugar sempre. Intentarem que quan actuï estigui en les millors condicions possibles”. D’altra banda, altres equips que intentaran estar en la competició continental son el Milan –que visita el Shkendija després de golejar-lo (6-0) a San Siro–, l’Ajax –que va perdre (0-1) a casa i haurà de remuntar contra el Rosenborg a domicili– i l’Everton –que jugarà al feu del Hajduk Split amb el resultat favorable (2-0) assolit al Goodison Park.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)