1a divisió

Els maldecaps s’amunteguen

1a divisió. El nefast partit fet contra el Qarabag va tornar a posar de manifest l’alarmant falta de gol d’un Atlético de Madrid que viu un dels moments més delicats de l’era Simeone

L’Atlético camina per un sender gairebé desconegut en l’era Simeone. Sense parlar obertament de crisi, el cert és que el preparador argentí afronta un dels moments més delicats que es recorden des de la seva arribada a la capital. Fràgil i irrecognoscible a Bakú, el pobre empat que el conjunt colchonero va obtenir contra un conjunt de segona fila com el Qarabag, a banda de deixar-lo en una situació límit a Europa –acumula dos punts de nou possibles–, va servir per posar més pedres a la motxilla d’un equip carregat de dubtes. “Estic fort, bé. En el moment en què vaig renovar era conscient de les meves responsabilitats. Crec absolutament en aquest equip i crec que la situació canviarà”, expressava Simeone al final d’un duel en què l’Atlético es va veure faltat d’intensitat, l’element indispensable que ha caracteritzat l’equip d’El Cholo els últims anys. Una imatge que va contrastar amb la fam i les ganes mostrades pel conjunt de l’Azerbaidjan. Els de Simeone van enllaçar el quart partit seguit sense vèncer, fet que deixa palesa un cop més una alarmant falta de gol que comença a ser molt preocupant per als interessos de l’entitat. Les 14 dianes assolides en 11 compromisos –en quatre l’equip no ha vist porteria– suposen l’inici golejador més pobre de l’era Simeone. La dada és encara més preocupant si tenim en compte que, a banda de Griezmann (3 gols), cap dels altres tres davanters de què disposa actualment la plantilla –Torres, Vietto i Gameiro– han marcat aquest curs. Des de l’inici de curs, Simeone no ha deixat de moure fitxes a la recerca de l’acompanyant ideal de Griezmann, de moment sense encert.

Tanmateix, l’equip fa temps que ha perdut l’enorme efectivitat exhibida en les accions a pilota aturada, una de les grans armes de l’equip en les darreres campanyes. Si a hores d’ara l’Atlético era líder en la lliga i en la Champions –amb ple de triomfs– el curs anterior, actualment els homes de Simeone ocupen el quart lloc en el torneig de la regularitat i són tercers de grup en la màxima competició continental, en què ja no poden fallar més.

Impotent, gairebé apàtic i sense idees, la falta d’encert en la primera meitat a Bakú va donar pas a un segon temps en què l’Atlético es va mostrar incapaç de rematar entre els tres pals, ni tan sols quan el Qarabag es va quedar amb deu homes en el darrer quart d’hora de partit. “En aquest joc la contundència és el que importa i no la vam tenir. Hem de millorar en aquest aspecte”, remarcava Simeone, que espera amb candeletes poder disposar de Diego Costa. El més greu, però, és que Simeone no podrà tenir ni l’hispanobrasiler ni Vitolo fins d’aquí a dos mesos, període en què l’Atlético s’haurà jugat el seu futur immediat tant en la lliga com a Europa.

LES FRASES

Fernando Torres
8 partits, 221 minuts: 0 gols
Luciano Vietto
6 partits, 314 minuts: 0 gols
Kevin Gameiro
3 partits, 99 minuts: 0 gols
Antoine Griezmann
9 partits, 735 minuts: 3 gols

LA DADA

En aquest joc la contundència és el que importa. Hem de millorar en aquest aspecte
Diego Pablo Simeone
entrenador de l’atlético
Quan vaig renovar era conscient de la responsabilitat. Crec absolutament en aquest equip i crec que la situació canviarà
14
gols
en els primers 11 partits acumula l’Atlético, la pitjor ratxa golejadora des de l’arribada de Simeone.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)