Internacional

Un projecte encara incipient

Serie A. Tot i la històrica inversió duta a terme l’estiu passat, el nou projecte del Milan viu les seves hores més baixes, amb un Montella més en dubte que mai a causa dels mals resultats

La confusió i la incertesa sobrevolen el Milan. Entestat a sortir de la letargia en què ha viscut immers en l’últim lustre, les expectatives que havia generat l’històric traspàs de poders viscut l’abril passat amb la sortida de Berlusconi i l’entrada al club del magnat xinès Yonghong Li han començat a derivar en el desencís més absolut per part de l’afició rossonera un cop superats els dos primers mesos de competició.

Segellada la continuïtat del seu gran aval, Gigi Donnarumma, i amb la ferma aposta de Montella com a responsable de dirigir el nou i ambiciós projecte, la històrica inversió duta a terme per la nova direcció esportiva del Milan l’estiu passat –207 milions d’euros desemborsats en onze cares noves– no ha ofert de moment el salt qualitatiu esperat.

Musacchio, Kessié, Ricardo Rodríguez i André Silva, a banda del cop d’efecte que va suposar el fitxatge de Bonucci, són algunes de les cares noves d’una plantilla que, després d’una prometedora posada en escena en el primer mes de competició, arrossega ara una crisi de resultats que ha tornat a posar en dubte la figura de Montella. “El moment no és bo, hem fet coses que el Milan no es pot permetre. L’equip és jove i fort, hem de trobar la fórmula. El futur de l’entrenador? Cadascú de nosaltres té un temps. Queden 29 jornades i hem de demostrar que estem a l’altura”, afirmava taxatiu Massimiliano Mirabelli, director esportiu de l’entitat llombarda. Renovat l’estiu passat fins al 2019 per ordre dels nous propietaris com a mostra de confiança a l’hora de reflotar l’equip, Montella continua sense encertar la tecla.

Tampoc el canvi de sistema, passant del 4-3-3 heretat de la campanya anterior i emprat a l’inici de la campanya al 3-5-2 actual, sembla donar els resultats esperats en un equip que, tot i la forta inversió realitzada, acumula sis punts menys que en el primer any de Montella a Milà en aquest punt de temporada.

Inèrcia perillosa

Amb tan sols quatre triomfs en nou jornades i un punt sumat dels darrers dotze, el Milan ha passat d’ocupar posicions de Champions a situar-se a la meitat de la taula, més a prop de la zona de descens que de les places d’accés a la màxima competició continental. L’últim empat contra el Genoa, en un duel en què Bonucci va ser expulsat per una agressió, va permetre copsar els nervis d’una afició que va omplir San Siro de xiulets contra els seus jugadors. “Demano a tothom, també a l’afició, fer costat a l’equip. Els jugadors estan una mica bloquejats, sobretot mentalment. El moment és negatiu, però continuo tenint una gran convicció, hem de treballar dur, tots junts”, reclamava Montella com a rèplica a les paraules de Mirabelli.

En plena reconstrucció en la recerca d’una identitat en el joc que permeti recobrar l’optimisme perdut les últimes jornades, la setmana es preveu clau per al futur immediat de Montella, amb dos compromisos d’altura contra un Chievo a l’alça i una Juve amb ganes de recuperar la regularitat perduda. El Milan de Montella no té marge d’error.

LA FRASE

El moment és negatiu, però continuo tenint una gran convicció, hem de treballar junts
Vincenzo Montella
entrenador del MILAN

LA DADA

1
punt
dels darrers dotze ha sumat el Milan, situat més a prop de la zona de descens que de les places d’accés a la Champions.

L’Inter pateix però se situa líder provisional

L’Inter de Spaletti és líder provisional del campionat. En el partit avançat de la jornada intersetmanal, el conjunt neroazzurri va suar de valent per superar una Sampdoria que mai no va donar el seu braç a tòrcer. L’Inter, de més a menys en el duel, va situar un clar 3-0 gràcies a les dianes de Skriniar i Icardi, autor d’un doblet. La relaxació i els canvis introduïts pel conjunt genovès van fer virar el guió en la segona meitat, en què les dianes de Kownacki i Quagliarella van posar l’ai al cor fins al xiulet final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)