Internacional

Coratge a Londres, espelmes a Roma

Champions League. L’Atlético de Madrid visita Stamford Bridge per esgotar les últimes esperances d’accedir a vuitens: ha de guanyar i que la Roma ensopegui a casa contra el Qarabag

Una última bala a la recambra, amb l’esperança que es doni una carambola que permeti a l’Atlético eludir una mort anunciada. En un inici de temporada desconcertant, l’equip colchonero pot esgotar aquest vespre les últimes gotes de crèdit que tenia. I és que la seva empresa és complicada: derrotar el Chelsea a Stamford Bridge. Però, a sobre, ho ha d’amanir amb un condiment encara més sonat i aliè a la seva traça, que el Qarabag puntuï a l’Olímpic de Roma. Una combinada que ahir es pagava a les cases d’apostes a més de 29 euros per euro jugat.

“A banda del que passi a Roma, hem de guanyar per nosaltres, per defensar el que hem fet durant els últims anys, necessitem mantenir el nivell de competició”, assegurava ahir El Cholo, amb una òptica que va més enllà del resultat imminent, vetllant pel projecte i pel mitjà termini d’un equip que en les últimes quatre temporades ha aconseguit superar el grup, però que ha viscut circumstàncies molt particulars, amb la sanció sense fitxar, ansiós per poder posar Diego Costa a jugar, esperant també l’arribada de Vitolo, i que ha sobreviscut com ha pogut a un inici de temporada discret, opac de cara a porteria.

Amb quatre victòries d’una tacada entre lliga i copa, però, l’Atlético ha rellançat el seu optimisme i Simeone ja es prepara per a una segona meitat de curs trepidant, independentment del que succeeixi aquest vespre a Stamford Bridge. “Fa sis anys que el grup treballa en la mateixa línia, la que ens ha permès competir en una lliga de la qual ha sortit el campió de la Champions en set ocasions durant l’última dècada. Aquest és el nostre objectiu”, va recordar l’argentí, que viurà un duel d’estrategs amb Antonio Conte, amb qui comparteix un cabàs de trets: rigor tàctic, ànima de psicòleg i sang calenta. “Simeone és un dels millors del món”, va admetre ahir l’italià, que encara necessita assegurar la primera plaça del grup.

Els londinencs, que han guanyat cinc dels últims sis partits, només tenen les baixes de David Luiz –relegat a la suplència enguany– i Charly Musonda, per la qual cosa disposaran de tot el seu potencial per acabar de tallar les ales d’un Atlético justet en defensa –Godín surt de lesió i encara té Juanfran de baixa– i que, com de costum, desfulla la margarida entre Gameiro i Torres per acompanyar Griezmann al front d’atac.

LES FRASES

Serà un partit obert, l’Atlético és un gran rival i Simeone, un dels millors tècnics del món
Antonio Conte
ENTRENADOR DEL CHELSEA
Independentment del que passi a Roma volem competir, posar en valor el que hem fet últimament
Diego Simeone
ENTRENADOR DE L’ATLÉTICO

El PSG, a lligar el lideratge a Baviera

Després d’una fase de grups absolutament portentosa, marcant 24 gols en 5 partits i adjudicant-se tots els punts disputats fins ara, el PSG visita Munic amb la primera plaça del grup B a tocar, però obligat a rubricar-la contra un Bayern que necessita golejar (4-0) per canviar el signe final. “No vull parlar del passat, el més important és que ara tenim una atmosfera positiva i una motivació enorme per seguir treballant”, va explicar ahir Jupp Heynckes, que no era encara a la banqueta durant el partit del Parc dels Prínceps i que ara intentarà com a mínim competir amb garanties contra un PSG que ve de perdre el primer partit en la Ligue 1, contra l’Estrasburg, però al qual considera un “clar candidat” al títol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)